Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danijela Trbović

'I dalje se živciram kao da ću živjeti još 50 godina'

Danijela Trbović
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
25.12.2017.
u 08:07

Poznata voditeljica, o 28-godišnjoj karijeri, ženskoj snazi i sinu Lovri...

Oženskoj svakodnevici, obvezama, očekivanjima, predrasudama, uspjesima i mnogobrojnim temama već drugu sezonu govori HRT-ova emisija “Žene, povjerljivo” koju vodi Daniela Trbović. Uvijek aktualne teme, nepresušne inspiracije, u emisiji koja ženama daje predznak junakinja, dok su muškarci, kako voditeljica kaže, svedeni na minimum. O ženama, ali i o nekim drugim pitanjima, razgovarali smo s Danielom koja je 28 godina svojeg života posvetila radu na televiziji, a godina će biti i još...

“Žene, povjerljivo”... Prije nekoliko dana čula sam pomalo zajedljiv muški komentar na vašu emisiju. Pokušat ću citirati: “Ma zamisli, ‘Žene, povjerljivo’, pa kako bi izgledalo da postoji emisija u kojoj četvorica muškaraca ogovaraju žene?” Ta je osoba dobila dojam da se u vašoj emisiji, a riječ je bila o razvodu, ogovara muškarce. Kako muškarci zaista reagiraju na “Žene, povjerljivo”?

– Muškarci zaista reagiraju odlično. “Žene, povjerljivo!” emisija je koju žene rade o ženama i za žene… i za sve koji nas vole. Gledaju nas oni koji nas vole i oni koji vole ljude jer, iako je o ženama, i ljudima je bliska. Razumijem opravdanu brigu vašeg kolege i, ponukana njegovim pitanjem, razmišljam postoji li na televiziji tako nevjerojatna emisija u kojoj bi se našla četvorica muškaraca pa da nas makar i ogovaraju… Otvoreno? Ne, ne, ponekad se ukaže i neka žena. Prijenosi saborskih zasjedanja… Ne, ne, od 151 zastupnika čak je 29 žena, a naša emisija i nije tako zabavna. Doista, u ovom ženskom svijetu pod hitno nam treba jedna muška emisija.

Netko bi mogao reći da ta emisija veliča žene. I onda bismo mi žene uglas rekle: “I treba”, no činjenica jest da je prisutnost muškaraca u emisiji svedena na minimum?

– Naravno da emisija veliča žene! Koga bi trebalo veličati?! Bavimo se ženskom svakodnevicom, a to doista pokriva sve teme. Tko je kriv dečkima?!

A muškarci su u emisiji svedeni na maksimalni minimum, pojavljuju se samo u rubrici Maje Tokić – Iz muškog kuta. I to samo zbog kvote, odnosno kvotice. I zato što nam je Maja draga. I zato što ih je rodila neka mati pa da te žene budu sretne kad su im malci na televiziji.

>> Lidija Bačić u seksi čipkastom grudnjaku najavila novi spot

Danijela Trbović
1/13

Na koju ste epizodu emisije ponajviše ponosni?

– To je kao s djecom. Svaka je drukčija i sve su mi podjednako drage. Neke su brže, lepršavije, bučnije, neke su ozbiljnije, tiše, teže. Vesele me nove teme i gošće i nikad mi nije dosadno.

Postoje li neke teme u emisiji koje još niste obradili jer su kontroverzne ili upitne za emitiranje na državnoj televiziji, a htjeli biste?

– Mi smo emisija Zabavnog programa i pokušavamo biti zanimljive, ponekad i zabavne, ali ne i banalne. Nadam se da ne zvučim preambiciozno i pretenciozno. A izgleda da smo kontroverzne bile jedino kad smo u prime timeu tračale muškarce (smijeh).

Kako je raditi u redakciji s desetak žena?

– Mi smo dominantno ženska ekipa zadnjih osam godina. Mogle bismo si podijeliti satove ili zahvalnice za dugotrajnu suradnju. Surađujemo još od 2010. i emisije 8. kat pa preko BezVeze do danas. Dobro smo ugođeni orkestar i uskladile smo toplomjere.

Mnoge žene govore da im je lakše raditi u muškom društvu.

– Drukčije je, ne nužno i bolje. Okupljene smo oko projekta, zajedno smo jer smo profesionalke, a ne frendice. Veže nas i strast prema poslu. I ako smo se uz sve to prepoznale i kao ljudi, onda nam je još ljepše raditi. 

Često se čini da uz vas svaka tema može postati zanimljiva te da svaku emisiju možete s lakoćom “nositi”. Je li moguće da je to iskustvo ili jednostavno talent i vaša osobnost?

– Iza zanimljivosti i lakoće kriju se priprema i timski rad. Televizijski je posao timski posao. Među ostalim i zbog toga je zanimljiv i poticajan. S obzirom na to da od 2010. sjedim i razgovaram, mogu reći da sam i iskusna u razgovornoj formi koju onda i vodim na svoj način. Mislim da je dobro da se razlikujemo, da smo prepoznatljive osobnosti, a ne kao da smo klonovi jednog voditeljskog tipa.

Angažirani ste i u emisiji Dobro jutro, Hrvatska. Koliki vam je izazov raditi takav tip emisije? Imate li problem s ranim ustajanjem?

– Već odavno nemam problema s ranim ustajanjem, a i ne mogu cvileći tražiti samilost kad ustajem zorom jednom ili dvaput tjedno. Bilo bi to stvarno pretjerivanje. Radimo u paru, uvijek je netko drugi od kolega sa mnom, tako da vodim uzbudljiv profesionalni život.

Što vas danas, u profesionalnom smislu, veseli? Jeste li ikada razmišljali da preokrenete karijeru u nekom drugom smjeru?

Na televiziji sam 28 godina i u matičnom Zabavnom programu radim neprekidno, iz sezone u sezonu, različite emisije, formate. Nemoguće je uljuljkati se i ulijeniti. To baš volim. Vidjet ćemo što će biti ubuduće. 

Sigurna sam da mnogi, možda ni vi sami, ne mogu povjerovati da imate 54 godine. Zaista izgledate iznimno mladoliko. Otkrijte nam tajnu, geni, neka posebna njega, prehrana?

– U mojoj obitelji dobro stare, ali nisu dugovječni. Ali tko bi nam svima ugodio. Mama je u 81. i na nju se kladimo. Zgodna je i živahna i mora potegnuti jer se po ženskim precima procjenjuje očekivano trajanje života. Volimo je, ali joj držimo fige i zbog sebe. I sigurna sam da je uz gene i moj posao zaslužan za moju mladolikost. Aktivna sam i našpanana iznutra pa sam takva i izvana.

Pristali ste na intervju iako imate virozu. Kuha li vam sin Lovro čaj i brine li se o vama kada ste, kao sada, malo nemoćniji zbog bolesti?

– Pokazuju li ljudi emocije prema bankomatu? Dobro, on je izvodio psa. Sirota životinja bit će najsretnija kad mamica prizdravi. Uz sina mi ne preostaje drugo nego da što prije ozdravim. On je za mene ljekovito sredstvo!

Dajete li sinu savjete o djevojkama? Pita li vas uopće za savjet?

– Može li mater uopće biti pametnija od pametnog telefona? Spolni odnosi, zaštita od neželjene trudnoće i spolne bolesti, to smo odradili još u osnovnoj školi. Voljela bih s njim razgovarati o ljubavi. Čekam da ga stvarno pokosi pa ćemo vidjeti. Moja su oba ramena spremna.

Što ste spoznali sada, u ovim godinama, a niste s 44 ili s 34 godine?

– Kad sam napunila 50, shvatila sam da sam odavno odradila svoju bolju polovicu. Malo me zazeblo, ali i dalje si dozvolim luksuz da se živciram zbog stvari na koje ne mogu utjecati kao da ću živjeti još pedeset godina. Ugađam si, što god to značilo, i ne spremam kad mi se ne da. Opako sam se razularila!

Da možete na jedan dan biti muškarac, kako biste ga proveli, što biste radili?

– Samo bih bila jedan prosječan domaći muškarac. Znači, odmorila bih se psihički i fizički.

Kakvu si 2018. godinu priželjkujete?

– Zdravu! I mir u svijetu! Znam da sam odavno prerasla Miss godine, ali dečkići se vole igrati oružjem.

 

Komentara 29

SX
sudbina x
08:55 25.12.2017.

Pa zar i na Božić...?zar mi i njega morate zgaditi....?

Avatar anti_komunist
anti_komunist
08:37 25.12.2017.

strasno iritantna osoba, kad mi se pojavi na ekranu brzinom svjetlosti saltam program ....

ŽU
žuti
09:47 25.12.2017.

Eto nama za Božić Frljićev otpadak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije