Naslovnica Showbiz Estrada

Danas bi glazbeni velikan proslavio 71. rođendan

Oliver je do smrti bio aktivan na hrvatskoj glazbenoj sceni i isticao se kao najpopularniji hrvatski glazbenik, o čemu svjedoče njegovi albumi, brojni koncerti, nagrade i priznanja.
07. prosinca 2018. u 11:08 5 komentara 810 prikaza
Oliver Dragojević
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Oliver Dragojević rođen je 7. prosinca 1947. godine u Splitu. U rodnom gradu pohađao je glazbenu školu. Učio je svirati glasovir, klarinet i gitaru.

02.04.2016., Zagreb - Na Trgu bana Josipa Jelacic odrzan je koncert Gibonnija uz gostovanje Olivera Dragojevica, dar Hrvatskog Telekoma gradjanima u sklopu promocije paketa Magenta 1. Photo: Petar Glebov/PIXSELL Sve je bilo spremno Gibonni objasnio svoj izostanak u 'A strani' posvećenoj Oliveru

Prvi put nastupio je na splitskom dječjem festivalu 1961. godine s popularnom pjesmicom "Baloni". Na Splitskom festivalu debitirao je 1967. godine, s pjesmom "Picaferaj" Zdenka Runjića, koja nije dospjela u završnicu festivala. Na festival se vraća tek 1974. godine, kad osvaja prvu nagradu publike skladbom "Ča će mi Copacabana".

Oliver Dragojević predložila obitelj Odužuju se velikanu: Oliver dobiva svoj muzej u Vela Luci

Nakon toga ponovo uspostavlja suradnju sa Zdenkom Runjićem i na Splitu 1975. pjeva šansonu "Galeb i ja", ultimativan zgoditak i početak višegodišnje plodonosne suradnje najnakladnijeg i nagradama najobdarenijeg autorsko-izvođačkog dvojca. Nakon pjesme "Galeb i ja" uslijedile su "Skalinada" i "Nadalina".

Željko Bebek Nedostaje mi Oliver, sipao je duhovitosti iz rukava

Oliver je do smrti bio aktivan na hrvatskoj glazbenoj sceni i isticao se kao najpopularniji hrvatski glazbenik, o čemu svjedoče njegovi albumi, brojni koncerti, nagrade i priznanja.

[video: 28248 / ]
VIŠE JE MANJE
Torbice kao izraz stila – ove sezone u modi su upečatljivi komadi

A1 izdvaja za Vas

  • korisnicc:

    Sretan rođendan, dragi Olivere.

  • Avatar LieDetector
    LieDetector:

    Dragi Olivere, nedostajes, bez tebe nestalo je sunce na hrvatskoj estradi. Hvala Ti za svu glazbu, tuga je bez tebe...