Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI SAMOSTALNI NASTUP

Damir Kedžo u Tvornici za Valentinovo: Ne bih se bavio ovim poslom da mi ljubav nije važna

Damir Kedžo
Foto: Franjo Matković
1/2
11.02.2017.
u 14:52

Valentinovo je dan koji postaje sve nužniji. U vrijeme kada jurimo za karijerama, lijepo je imati dan koji slavi povezanost s nama bliskim ljudima - kaže Kedžo

 Nakon pobjede na Zagrebačkom festivalu s pjesmom "Sve u meni se budi" Damir Kedžo priprema i svoj prvi veliki samostalni koncert, u zagrebačkoj Tvornici kulture, na Valentinovo.

Valentinovo je mnogima poseban datum. Što vama znači Valentinovo i kako to da ste se odlučili održati veliki samostalni koncert baš na Valentinovo?

Valentinovo je dan koji postaje sve nužniji. U vrijeme kada jurimo za karijerama, lijepo je imati dan koji slavi povezanost s nama bliskim ljudima. Osobno mi je bitno, bez obzira što se radi o danju zaljubljenih, ja ga slavim kao dan kada pažnju pružam svima do kojim mi je stalo.
Nekako logično, s obzirom da većinom pjevam o ljubavi, a ispostavilo se da ja baš taj datum bio slobodan u Tvornici u kojoj sam silno htio koncert. S obzirom da sam tamo počeo karijeru, jer je talent show ‘’Story Super Nova@ Music Talents’’ upravo tamo sniman.

Jeste li inače zaljubljive prirode? Koliko vam je bitna ljubav u životu?

Ne bih se mogao baviti poslom kojim se bavim da mi ljubav nije važna. Ljubav i odnos prema svemu koji iz nje proizlazi je nešto što nas pokreće da radimo lijepe stvari. Iznimno mi je bitna, iako je prava ljubav rijetka i kad je upoznaš shvatiš koliko je još više cijeniš. Zaljubljivost kao zaljubljivost, dođe pa prođe :)

Što pripremate za koncert? Hoće li biti i gostiju?

Budući da dugo priželjkujem i pripremam koncert u Zagrebu, energija oko pripreme je posebna. Naći će se tu pjesama koje su mi jako drage a nisu moje, pjesama s TLZP i naravno moj glazbeni put od početaka do danas. Pripremam koncert koji će od druženja u dnevnom boravku prerasti u kućni tulum i jako me to veseli. Na pozornici će mi se pridružiti ZSA ZSA s kojom dijelim duet ‘’Sve u meni se budi’’, Lu Jakelić, mlada kantautorica čije vrijeme tek dolazi i koja ima jako puno fanova u glazbenim krugovima i Ivana Husar Mlinac, predivna osoba i genijalan vokal, bolje smo se upoznali na snimanju showa ‘’Tvoje Lice Zvuci Poznato’’ i kliknuli što prijateljski, što glazbeno. Izvesti ćemo jednu od pjesama Divasica :)

Iza vas je pobjeda na popularnom showu TLZP. Kako sad gledate na to iskustvo?

TLZP je prvenstveno široj publici bacilo svjetlo na mene i ono što radim. Puno mi je lakše plasirati svoje pjesme i ni u snu nisam mislio da ću imati toliko pozitivnog iskustva. S druge strane zavolio sam sebe još više kao osobu. Naučio podosta o sceni i glumi, jer je pred kamerama sve još malo teže J

Što mislite o novim kandidatima i koji biste im dali savjet?

Radujem se novoj sezoni i mislim da će  biti puno iznenađenja koja će gledatelje opet prikovati uz male ekrane. Ekipa je satkana od ljudi s dosta iskustva u različitm žanrovima i interesira me kako će se snaći u ludilu TLZP-a.
Savjetovao bi im da se opuste i da ne razmišljaju previše. Poanta showa je prvenstveno se zabaviti i zabaviti gledatelje. Naravno da je potrebna faza prilagodbe na činjenicu da si svaki tjedan netko drugi, ali što prije prođe to bolje :)

Prošlu godinu obilježili ste i ulogama u mjuziklima "Sušak, Sušak" i "Pacijenti". Kako gledate na ta iskustva i pripremate li i nove mjuzikle?

Jako volim mjuzikl kao formu, a kazalište kao mjesto za napredak i rad na sebi u svim smjerovima. Naravno, najvjerojatnije ću zaigrati u još dva mjuzikla ove godine.

>>Damir Kedžo pobjednik showa Tvoje lice zvuči poznato

Ključne riječi

Komentara 1

GR
grodar
15:28 11.02.2017.

Kedžo hahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije