Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rat ne jenjava

Dalibor Matanić povukao ispriku Doris: 'Ovo je puno dublji problem od džaba večere'

Foto: Instagram
1/6
06.09.2020.
u 16:22

Redatelj Dalibor Matanić povukao je sve isprike koje je uputio influencerici Doris zbog njezinih izjava vezane uz transrodnost i pobačaj.

Ne jenjava rat između redatelja Dalibora Matanića i influencerice Doris Stanković koja je postala top tema nakon što joj je poreči restoran odbio dati besplatnu večeru u zamjenu za promociju na društvenim mrežama. Iako se činilo da su zakopali ratne sjekire nakon što se Matanić ispričao Doris zbog riječi i niza uvreda koje je uputio na račun influencera sada je došlo do novog preokreta. Naime, Matanić je sve isprike povukao, a što ga je nagnalo na taj potez otkrio je na svom Facebooku.

- Nakon izjave sporne influencerice da je pobačaj zločin, transrodnost bolest i da žrtvama silovanja treba zabraniti pobačaj - povlačim sve isprike. kad osoba koja ima određeni utjecaj na maloljetnike širi ovakve stavove, ovo ispada puno dublji problem od džaba večere i to nije hrvatska kakvu želim. hvala svima na podršci - napisao je Matanić na svom profilu.

Foto: Daniel Pavlić


Podsjetimo, Matanić je prije nekoliko dana kazao kako ne  želi "ovakav svijet podjela i svađa, grubih riječi i obračuna", no s isitma je unatoč svemu nastavio. Istog dana objavio je i pismo isprike Doris koje prenosimo u cijelosti.

"Draga Doris, - ispričavam se ako te je nešto s moje strane povrijedilo oko ove gungule oko restorana u Poreču. Ispalo je da je moj bijes prema "lako ćemo" sistemu stavio nas dvoje bez imalo smisla u koridu. Ispričavam se za svoje grube riječi, ali uvijek se borim za neki bolji svijet u kojem ima mjesta za sve. - ti u svojima 20-tima ne zaslužuješ moju oštricu koju sam uputio sistemu koji je omogućio da budeš krivo navođena... - po meni najveći problem sistema je da usprkos svim generacijama, obrazovanjima i kulturama daje mogućnost da netko pomisli da će "preskočiti" sve to brojem followera. - monetizacija broja followera je jedina stvar protiv koje se hoću boriti jer followeri se npr. mogu kupiti... netko ne mora ići na fakultet da bi brojem followera zarađivao više od nekoga tko je završio fakultet, nije li to nepravda Doris? - tvoj dobar broj followera ne znači da znaš nešto o kulinarstvu da bi dobila poseban tretman od nekog restorana, ili? - influenseri / lobisti postoje oduvijek (i nemaju veze sa sponzorstvima) i postojat će zauvijek, ali je bitno da budu znalci, učeni - da imaju rezultate na svom planu - npr. možda sam ja i veći influenser od tebe, ali ima jedna velika razlika - ovu, molim te zapamti: - ja sam odgojen da mi je neugodno ako dobijem nešto besplatno? možeš li to prihvatiti? - možeš li prihvatiti svijet u kojem se djeca osjećaju vrijedno ako završe školu i fakultet - a ne da im se rugaju što idu po "pravilima"... - ti još nisi bila rođena, a vidjeli smo hrvatske mafijaške krkane kako negiraju rad i idu zaobilaznim putem - i svi im se dive - e to nije dobar put vjeruj mi - kod nas su dočekani kao heroji - od tud taj akumulirani bijes, i da - nema veze s tobom, sad kužiš? - danas su neki "novinari" i dežurne žrtve upravo zauzeli taj rakurs - vrijeđaju rad, blagajnice, radnike i optužuju dosege ljudi koji su napravili nešto iznimno bitno za ovu zemlju - da bi sve stavili u isti koš...jer kao svi smo isti. pa upravo nam followeri kažu da nismo - ne želiš taj svijet doris, kao i ja - imaj otvorene oči: i samo uči, saznaj, divi se ovom ludom svijetu - i oprosti još jednom, ti nisi meta. večera je na mene", napisao je redatelj i dodao da nas je korona naučila da budemo ljudi.

 

 

 

Komentara 25

DU
Deleted user
18:46 06.09.2020.

Niti ja ne želim Hrvatsku u kojoj ti dobivaš 12 milijuna kuna poreznih obveznika za film koji nitko ne gleda

AA
Aartur
17:10 06.09.2020.

Nema smisla komentirati jer će se g. Matanić ionako sutra opet predomisliti. Naporniji je od bilo koje 'influencerice'

Avatar KRALJ-TOMISLAV
KRALJ-TOMISLAV
17:16 06.09.2020.

Zanimljivo kako je Matanić inteligentan i odgovoran kada treba proniknuti u, kako on kaže, malo dublji društveni problem koji se može svesti na izreku "kruha bez motike". Ali, Matanić vidi "kruha bez motike" u raznim influencerima i ostalim đabalebarošima, no njegovi, javnim novcem financirani filmovi koji nikada ne i prošli ispit tržišta njemu nisu đabalebarenje. E vidiš Mataniću, to što ti svoje zamaskirano uhljebništvo ne vidiš kao problem, je puno veći problem nego influencersko "kruha bez motike", iako i to postaje sve bizarnije. Ti za svoje uratke dobivaš novac od nekih komisija kojima je još uvjek ideologija i podobnost ispred kvalitete i tržišnog opravdanja. Ti bi mogao davati ovako "zrele" "odgovorne" i "mudre" komentare kada bi ti kroz kapitalizaciju prava na distribuciju svojih filmova, po čitavom svijetu, vratio ili još i nadvisio uložena javna sredstva ili da sredstva za svoje filmove namićeš izvan hrvatskog državnog proračuna. Ovako sve liči na onu, kazati ću ti dok mi nisi kazao!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije