Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TV KRITIKA

Daj pet-ak - emisija koja dokazuje da na mladima svijet ostaje!

Foto: Screenshot/HRT
22.09.2017.
u 20:21

Dok su neka već viđena lica poput Tončice Čeljuske i Petra Vlahova pokazala da ne mogu smisliti ništa novo, mladi su pokazali da itekako mogu biti inovativni. Urednica Mirna Dvoršćak dala je priliku glumcima Luciji Kajić i Filipu Vidoviću i pogodila.

Nije sve tako sivo u novoj shemi HRT-a. Nakon što sam danas pogledao novu emisiju, magazin za mlade "Daj pet-ak", mogu samo reći kako bi HRT pod hitno trebao dati šansu novim licima. Jer dok su neka već viđena lica poput Tončice Čeljuske i Petra Vlahova pokazala da ne mogu smisliti ništa novo, mladi su pokazali da itekako mogu biti inovativni. Urednica Mirna Dvoršćak dala je priliku glumcima Luciji Kajić i Filipu Vidoviću i pogodila. Pritom je Lucija puno bolja i opuštenija, a Filipu ćemo oprostiti početnu tremu. Jedina zamjerka je što voditelji u ruci cijelo vrijeme drže papire, umjesto da budu prirodni i ponekad improviziraju. Sama emisija je koncipirana tako da se možemo zabaviti, ali i nešto naučiti.

Prije svega valja izdvojiti rubriku "IzazovNa", koju je kreirao genijalac Anđelo Jurkas. U njoj će svakog tjedna poznate osobe oba spola imati razne izazove. Prvi su probili led najveći kit hrvatskog glumišta Asim Ugljen i njegova kolegica Iskra Jirsak.

Zadatak - u velikom trgovačkom centru trebali su posuđivati stvari iz tuđih košara. Prvo tako da se to ne primijeti, a onda su trebali zamoliti ljude da im nešto daju. I dok je Asim bio iskren, te kazao kako snimaju emisiju, Iskra je glumila! Stavila je jastuk ispod majice i glumila da je trudna. Mora se priznati kako je ovo bilo najinovativnijih pa i nasjmješnijih pet minuta u proteklo vrijeme na javnoj televiziji!

Glazbeni gost emisije bio je Boris Štok, nekad pjevač grupe Quasarr, koji radi sve uspješniju solo karijeru. Upoznali smo i fora lika Antonija Šeparovića, prvog čovjeka tvrtke Oradian. Za razliku od Hrvata koji odlaze iz zemlje, on je Hrvat koji je odrastao vani, u Južnoafričkoj Republici, i odlučio otvoriti tvrtku u Zagrebu, te u njoj zaposliti ljude iz cijele Europe.

Odlična je i rubrika Zakuhaj, u kojoj će mladi svakog tjedna moći učiti što kuhati kad su sami doma, ili kad žele impresionirati dečka ili djevojku. Gostovali su i članovi udruge Probion, koji podučavaju o zdravoj hrani, te mlade veslačice, svjetske juniorske prvakinje.
Prva emisija "Daj pet-ak" brzo je proletjela, no može to i bolje, dinamičnije. Čim se mlađahni voditelji više opuste i bace papire iz ruke, dobit ćemo magazin kakav je bio "Briljanteen", pa čak i bolji. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije