Naslovnica Showbiz TV

Daj pet-ak - emisija koja dokazuje da na mladima svijet ostaje!

Dok su neka već viđena lica poput Tončice Čeljuske i Petra Vlahova pokazala da ne mogu smisliti ništa novo, mladi su pokazali da itekako mogu biti inovativni. Urednica Mirna Dvoršćak dala je priliku glumcima Luciji Kajić i Filipu Vidoviću i pogodila.
22. rujna 2017. u 20:21 0 komentara 2660 prikaza
Foto: Screenshot/HRT

Nije sve tako sivo u novoj shemi HRT-a. Nakon što sam danas pogledao novu emisiju, magazin za mlade "Daj pet-ak", mogu samo reći kako bi HRT pod hitno trebao dati šansu novim licima. Jer dok su neka već viđena lica poput Tončice Čeljuske i Petra Vlahova pokazala da ne mogu smisliti ništa novo, mladi su pokazali da itekako mogu biti inovativni. Urednica Mirna Dvoršćak dala je priliku glumcima Luciji Kajić i Filipu Vidoviću i pogodila. Pritom je Lucija puno bolja i opuštenija, a Filipu ćemo oprostiti početnu tremu. Jedina zamjerka je što voditelji u ruci cijelo vrijeme drže papire, umjesto da budu prirodni i ponekad improviziraju. Sama emisija je koncipirana tako da se možemo zabaviti, ali i nešto naučiti.

Oči u oči TV KRITIKA Oči u oči: showbiz magazin u kojem najmanje ima showbiza

Prije svega valja izdvojiti rubriku "IzazovNa", koju je kreirao genijalac Anđelo Jurkas. U njoj će svakog tjedna poznate osobe oba spola imati razne izazove. Prvi su probili led najveći kit hrvatskog glumišta Asim Ugljen i njegova kolegica Iskra Jirsak.

Zadatak - u velikom trgovačkom centru trebali su posuđivati stvari iz tuđih košara. Prvo tako da se to ne primijeti, a onda su trebali zamoliti ljude da im nešto daju. I dok je Asim bio iskren, te kazao kako snimaju emisiju, Iskra je glumila! Stavila je jastuk ispod majice i glumila da je trudna. Mora se priznati kako je ovo bilo najinovativnijih pa i nasjmješnijih pet minuta u proteklo vrijeme na javnoj televiziji!

Glazbeni gost emisije bio je Boris Štok, nekad pjevač grupe Quasarr, koji radi sve uspješniju solo karijeru. Upoznali smo i fora lika Antonija Šeparovića, prvog čovjeka tvrtke Oradian. Za razliku od Hrvata koji odlaze iz zemlje, on je Hrvat koji je odrastao vani, u Južnoafričkoj Republici, i odlučio otvoriti tvrtku u Zagrebu, te u njoj zaposliti ljude iz cijele Europe.

Odlična je i rubrika Zakuhaj, u kojoj će mladi svakog tjedna moći učiti što kuhati kad su sami doma, ili kad žele impresionirati dečka ili djevojku. Gostovali su i članovi udruge Probion, koji podučavaju o zdravoj hrani, te mlade veslačice, svjetske juniorske prvakinje.
Prva emisija "Daj pet-ak" brzo je proletjela, no može to i bolje, dinamičnije. Čim se mlađahni voditelji više opuste i bace papire iz ruke, dobit ćemo magazin kakav je bio "Briljanteen", pa čak i bolji. 

KBC TV KRITIKA Hoće li Horvatinčić koristiti RTL-ovu seriju kao dokaz na sudu? MAJA CAR Prva epizoda HRT-ove serije 'Čuvar dvorca' najavila je pravi špijunski triler đurica drobac NOVA SHEMA HRT-ov Dnevnik napuštaju Branimir Farkaš i Mirjana Posavac, a vraća se Drobac
Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.