Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBITELJSKA PRIČA

Ćiro je imao troje djece i šestero unučadi, a bilo mu je krivo jer nisu složni

Ćiro Blažević u pratnji sina Miroslava prošetao centrom Zagreba
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/10
08.02.2023.
u 10:30

Ćiro se brinuo o unučadi, ali istaknuo je, jednako je strog kao i prema svojoj djeci. Bio je pobornik je discipline u svakom pogledu. Lani je ispričao kako je bilo i nesuglasica, a jedan od razloga jest njegovo bogatstvo

Trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević u dugogodišnjem braku sa suprugom Zdenkom imao je troje djece. Kći Barbara rođena je 1962., Katarina je na svijet došla 1966., a sin Miroslav rođen je 1971. godine.

Katherine Blažević Mihalić sa suprugom Ivicom i dvoje djece živi u Dullyju, pokraj Lausanne. Tamo vode firmu Fine Cuisine Services koja preko prestižnog Gamma Cateringa delicijama i vrhunskom hranom opskrbljuje luksuzna događanja. Tatina ljubimica ranije je vodila Excellence Luxury Services, tvrtku za iznajmljivanje luksuznih automobila, plovila i privatnih zrakoplova u Genevi, no ta je tvrtka likvidirana. Starija kći Barbara živi s mužem, američkim časnikom, i sinom na Floridi. Najmlađi Ćirin sin Miroslav živi u Zagrebu sa suprugom i dvoje djece.

Jedno od posljednjih Ćirinih pojavljivanja u javnosti bilo je u rujnu prošle godine, kada se pojavio na premijeri dokumentarnog filma o njegovu životu, koji je režirala Irena Škorić. Njegov sin Miroslav junior tada je govorio o tati.

– On nije samo moj otac, on otac nacije, on je otac igrača, on ima svojih sinova. Redovito me pitaju što mi je Ćiro, kako da ne, to je ime koje zahtjeva, koliko god ga je teško nositi, toliko ga je i lako nositi. On nije imao previše vremena bit tu, koliko god je mogao biti, bio je. Majka nas je odgojila, ali je njegov autoritet uvijek bio tu – kazao je tada za InMagazin.

Jednom je za 24 sata Ćiro otkrio kako mu se sin, zapravo, trebao zvati. "Htio sam da se zove Joško ili Anto, po braći, a moja kći Barbara već ga je nazvala Miroslav. Zbog takvih sam se stvari osjećao nemoćnim", rekao je tada.

Ćiro je tada emotivno govorio o svojoj obitelji i otkrio da mu je jako teško jer njegova djeca nisu složna, a razlog njihovih nesuglasica jest njegovo bogatstvo. "A ima ga dovoljno za sve", naglasio je Ćiro.

Kada je gostovao u emisiji "Nedjeljom u 2" prije godinu dana, govorio je kako nema podršku kćeri u nekim stvarima.

– Ja imam troje djece i šestero unučadi i svađam se s njima oko te blage injekcije! I moj sin dobije koronu, kao i njegova žena i sin. Molio sam se da ozdrave, ali spočitnut ću im. A kći Katarina, koja živi u Lausannei, toliki je fanatik protiv toga da joj se više ne javljam na telefon! Ne slušaš oca koji ti je omogućio sve! I sad sam ja budala, a ti si pametna. Ne mogu ja biti budala s 87 godina i sve sam prošao. Ona meni kaže: "Tata, da se nisi cijepio, ne bi dobio rak."

Ćiro se brinuo o unučadi, ali istaknuo je, jednako je strog kao i prema svojoj djeci. Bio je pobornik discipline u svakom pogledu.

– Ako nisi strog, odoše djeca na stranputicu. Kad su Barbari bile četiri godine, poželjela je lutku. U džepu sam tad imao pet franaka. Lutka stoji baš toliko, kao i pizza koju sam htio večerati. I umjesto večere kupio sam joj bebu – kazao je za 24 sata. 

VIDEO Deset godina od smrti Krste Papića: Imao je dramatičan život, a blizanke je dobio u 71. godini

Ključne riječi

Komentara 2

SH
Shorv600
13:21 08.02.2023.

Trebao si dati lovu u dobrotvorne svrhe i ne bi ti se djeca svađala.

Avatar buffalobill
buffalobill
17:16 08.02.2023.

Novac je nažalost najveće zlo kad su u pitanju djeca. Puno njih poznam, a pogotovu od roditelja koji su bili dobro stojeći gdje su se djeca zbog novaca i imobilija medusobno posvađali. Uvijek su roditelji bili ti koji su zbog toga patili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije