Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON SEAGALA

Britanski glumac i redatelj Ralph Fiennes dobio državljanstvo Srbije

Ralph Fiennes
Foto: Press Association/PIXSELL
1/6
12.09.2017.
u 08:59

Fiennes je 23. lipnja bio gost na inauguracijskoj svečanosti koju je organizirao presjednik Srbije Aleksandar Vučić u povodu preuzimanja dužnosti šefa države.

Britanski glumac i redatelj Ralph Fiennes dobio je državljanstvo Srbije, izvijestili su beogradski mediji pozivajući se na odluku vlade objavljenu u posljednjem broju Službenog glasnika Srbije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić potpisala je 7. rujna odluku o prijemu Ralpha Fiennesa u državljanstvo, a ona se temelji na članku 19. Zakona o državljanstvu. Prema tom članku, "u državljanstvo Republike Srbije može biti primljen i stranac čiji bi prijem u državljanstvo predstavljao interes za Republiku Srbiju".

Fiennes je 23. lipnja bio gost na inauguracijskoj svečanosti koju je organizirao presjednik Srbije Aleksandar Vučić u povodu preuzimanja dužnosti šefa države.

Ralph Fiennes u Beogradu snima film o najvećem baletanu svih vremena Rudolfu Nurejevu, a snimanje je započelo 31. kolovoza u Beogradskoj filharmoniji. Britanski glumac u Srbiji je 2010. snimio i svoj redateljiski prvijenac - film Koriolan, po istoimenoj Shakespearovoj tragediji, nakon što je istu dramu prethodno režirao u kazalištu.

Nakon što je Fiennes pronašao određene sličnosti između sukoba antičkih gradova-država i ratova u bivšoj Jugoslaviji, scenarist John Logan radnju je premjestio u suvremeno doba, a za lokacije Rima izabrao je Pančevo i Beograd u Srbiji.

Prije Ralpha Fiennesa državljanstvo Srbije 2016. dobio je i američki glumac, muzičar i humanitarac Steven Seagal.

Putovnicu Srbije Seagalu je 12. siječnja prošle godine osobno uručio tada srbijanski premijer Aleksandar Vučić, pa se očekuje da će i Fiennes putovnicu dobiti u ruke također od Vučića, sada predsjednika Srbije.

Komentara 3

DU
Deleted user
22:05 12.09.2017.

Ovo je zanimljivo, dijele državljanstvo. Gdje ste sad momci sa čirilićnim tipkovnica, nema komentara?

IB
ibiza
12:25 12.09.2017.

i koga to zanima jesm vam vec rekao nebavite se sa novostima preko granice jerbo nikoga ne zanima, gotovo je ,dosta sa time.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije