Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavni gost u Puli

Fienness: Htio sam da se Koriolan snima i u Splitu i Zagrebu

ralph finnes (1)
Foto: DUško Marušić/Pixsell
1/5
22.07.2012.
u 15:51

Poseban gost filmskog festivala u Puli, R. Fiennes na konferenciji za novinare otkrio je zašto je na kraju ključne scene svog filma snimio u Beogradu a ne u Splitu i Zagrebu

Nekoliko sati prije premijere britanske ratne drame \"Koriolan\", redatelj filma Ralp Fiennes održao je konferenciju za novinare u Puli. Uloga Koriolana, kaže, privukla ga je još 2000. godine, kad ga je igrao u jednom kazalištu u Engleskoj. 

Iako se radnja njegova uznemirujućeg Koriolana događa u Rimu, većina filma snimljena je u Beogradu, a Feinnes nam je otkrio da je za snimanje razmatrao čak dva hrvatska grada – Split i Zagreb.

- Vaši su gradovi bili u najužem izboru, a za Beograd smo se odlučili prije svega zbog zgrade bivšeg jugoslavenskog parlamenta, u kojoj je snimljena većina ključnih scena. To vam je kao kad birate glumce za film, susretnete mnogo velikih talenata, ali na kraju uzmete onoga koji se najbolje uklapa u vaš koncept – objasnio nam je Fiennes.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije