Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Guardian hvali

Britanci oduševljeni: Hrvatska je ozbiljna konkurencija Ibizi!

hideout festival
arhiva
10.05.2013.
u 17:07

Novinar Guardiana pohvalio je festivalsku scenu Hrvatske, preporučivši svima da je posjete.

– Kako se Hrvatska uspjela transformirati iz ratom uništenog mrtvila u ozbiljnu konkurenciju Miamiju i Ibizi?, zapitao se Ben Beaumont-Thomas, autor članka koji na Guardianu hvali Hrvatsku kao najbolju europsku festivalsku destinaciju. Britanac je pohvalio i stavio hrvatsku ponudu ispred respektabilne britanske festivalske scene, prije svega zbog opuštene ekipe, obale okupane suncem i jeftinog pića.

Zabave na brodovima i jeftino piće

– Opuštena ekipa. Različiti DJ-i. Zabave na brodovima. Jeftino piće. Hrvatska ima niz očitih prednosti u odnosu na svoje britanske pandane, a ovih dana imate što birati. od Love Systema krajem svibnja pa do Unknowna krajem rujna. Ovog ljeta nema vikenda kada se ne održava festival negdje na suncem okupanoj hrvatskoj obali, piše Guardian.

Autor ističe da većinu festivala organiziraju Britanci, no spomenuo je i one u hrvatskoj organizaciji, poput Fresh Islanda i Terranea. Thomas napominje i kako u srpnju u Split dolazi najveći svjetski dance festival Ultra. Dizanje hrvatske festivalske ponude novinar Guardiana vidi u priči koja je počela prije deset godina kada su Nick Colgan i Eddie O'Callghan doselili u Zadar i pokrenuli Garden Festival.

Britanci hvale hrvatsku birokraciju

Promotori su u početku privukli tristotinjak gostiju, no sada se broj posjetitelja kreće u tisućama. U regiji su, u suradnji s ostalim promotorima uspješno pokrenuti i Soundwave, Outlook i Dimensions. U odnosu na Ibizu, dodaje Ben, Hrvatska je jeftinija. Pivo ne stoji stotinjak kuna, a letovi su jeftini. Osim toga, Britanci su oduševljeni i hrvatskom birokracijom. Osnivač Hideout festivala Mark Newton pohvalio je ovdašnje vlasti.

– U Engleskoj imate problema s birokracijom. Hrvati su s time u vezi mnogo bolji. Prihvatili su promotore, a to olakšava situaciju, ispričao je Newton i dodao kako Hrvati ipak paze da ne privuku agresivnu klijentelu koja traži sukobe. Colgan se složio i dodao kako se sjajno slaže s lokalnim vlastima, gradonačelnikom te selima i ljudima. Potvrdio je to i gradonačelnik Novalje, Ivan Dabo. – U dobrim smo odnosima s promotorima. Mladi ljudi koji dolaze odlični su gosti. Novac koji zaradimo uglavnom ostaje u gradovima i selima i vjerujemo da će posjetitelji prepoznati što Novalja može ponuditi i jednog se dana vratiti sa svojim obiteljima, zaključio je.

>>Tisuće mladih Britanaca i svjetski poznati DJ-i stižu na Zrće

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije