Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'što je sljedeće?'

Brat Stjepana Hausera o 'kafanskoj večeri' u Areni: 'Gdje ste veliki 'rvati, dok vam glavni grad postaje šabački vašar?'

Foto: Instagram Asos
1/4
31.12.2023.
u 09:35

U Areni Zagreb prošlog četvrtka pjevali su Radiša Trajković Đani, Dejan Matić, Jana, Zorana Mićanovic, Emir Đulović, Mirko Plavšić, Šako Polumenta, Višnja Vitas i Ljuba Aličić uz pratnju kafanskog orkestra.

Brat poznatog violončelista Stjepana Hausera, Miron Hauser, komentirao je posljednje koncerte u Areni Zagreb. Radi se o "Kafanskoj večeri" koja je organizirana u najvećoj hrvatskoj areni, a u kojoj su pjevali Radiša Trajković Đani, Dejan Matić, Jana, Zorana Mićanovic, Emir Đulović, Mirko Plavšić, Šako Polumenta, Višnja Vitas i Ljuba Aličić uz pratnju kafanskog orkestra. Izvođači su se izmjenjivali na čak tri pozornice, a publika je s oduševljenjem pjevala narodnjačke hitove. 

- Cijeli Zagreb je postao ne kafana, nego šator u Brčkom ili nešto takvo. Često sam čuo: 'Ah, vi Istrijani, vi ste oduvijek bili Titovi'... Svašta sam slušao o svome nedovoljnom hrvatstvu. Teško je ljudima objasniti da ste 91. bili u dječjem vrtiću, a isto im je teško objasniti, da su moji roditelji nakon tog rata, prodali auto da bi Stjepanu i meni kupili tenisice, da su sve uložili u naše školovanje. Da smo se itekako naradili, svi zajedno, da bi i on i ja postali magistri umjetnosti - započeo je Hauser na svom Facebooku pa nastavio:

VEZANI ČLANCI

-  Naši fakulteti nisu bili ni lagani, ni jeftini, zato se nakon svega toga, osjećam prilično uvrijeđen činjenicom da se organiziraju potpuno neprimjereni eventi. U ovom momentu, ja imam 38 godina, šef-dirigent sam jedinog nacionalnog jazz orkestra. Znači, može se reći da značim nešto za kulturu ove lijepe naše. Ponosan sam što je tako, ali neke stvari smatram nedopustivima. Smatram da ne možeš u hotelu s 5 zvjezdica imati 'gažera' sa sintisajzerom i disketama, nego gudački kvartet ili jazz trio, itd.Nije da me itko pita, ali očito je da bi trebali. Ako ti mehaničar kaže što trebaš promijeniti na autu, ako ti doktor kaže koji lijek da popiješ, onda ću ti ja reći što da slušaš. Ako si u nečemu neobrazovan, onda pitaš onoga tko je obrazovan. Ima logike, zar ne? Sad ja imam pitanje za te koji su mene pitali, ono slavno pitanje, gdje si bio '91.? Gdje ste vi sada? Gdje su vam djeca? Što slušaju? S kim se druže? Za koga glasaju? Gdje ste, vi veliki 'rvati, dok vam glavni grad postaje šabački vašar? - napisao je.

Za kraj se zapitao: - Ako je patriotizam to da plaćaš porez, to da promičeš hrvatsku kulturu, to da obrazuješ sebe i svoju djecu, to da smatraš nedopustivim da se organizira 'Kafansko večer' u Areni, onda sam itekako patriot. Što je sljedeće? Vendi Vukelić u Lisinskom?.

VIDEO Tko je reper Desingerica koji tenisicama udara publiku, a pjesma mu je najslušanija na YouTubeu u Hrvatskoj?

Komentara 73

SL
slonko
10:04 31.12.2023.

Zagreb je postao selendra, prljav, išaranih fasada i ostalih površina, stajališta puna čikova, smeće se ostavlja u prolazu - izbacuje iz auta, jednom rječju stanovnici nisu išli u škole, pa nisu stekli kulturu življenja u gradu. U Zagrebu više nee žive građani, pa im je takav i muzički ukus. Nažalost.

GA
Gajger
10:25 31.12.2023.

Tzv. tolerantna i uljuđena Hrvatska okida na Prijovićku, Brenu i kafansko veče, ali im smetaju Thompson i Mate Mišo Kovač.

JO
jotomaja
11:25 31.12.2023.

Generacija sam 60-ih, što znači:Beatles, Rolling Stones, Pink Floyd, pa preko Deep Purple, Led Zeppelin do Metallice., a domaće da ne nabrajam ( možda Jura Stublić, a pogotovo Hus). Ta se muzika oduvijek slušala u našoj kući. Moja djeca suu na tome odrasla. Što je najvažnije i svoju su djecu privikli. Što hoću reći? Ipak sve ide od doma!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije