Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mrtva utrka

Bowie je najprodavaniji u Britaniji, Bon Jovi nedodirljiv u Americi

jon
Pixsell
18.03.2013.
u 09:42

David Bowie vratio se na vrh britanske ljestvice nakon punih 20 godina, Bon Joviju je ovo već peti američki broj jedan

Sad je i službeno potvrđeno: David Bowie u Velikoj Bitaniji ima prvi broj jedan nakon 20 godina. Njegov najnoviji album \"The Next Day\" ujedno je i najbrže prodavana ploča od početka godine.

U tjedan dana \"The Next Day\" je u Velikoj Britaniji kupilo 94 tisuće fanova. Drugi najprodavaniji album prošloga tjedna na britanskom tržištu bio je \"What About Now\" Bon Jovija. Američki rokeri trenutno imaju dva albuma na britanskom Top 40, jer se njihov \"Greatest Hits\" nalazi na 31. mjestu ljetvice najprodavanijih.

Najprodavaniji singl već je treći tjedan za redom pjesma \"Mirrors\" Justina Timberlakea. Činilo se da će ga s prvog mjesta svrgnuti Nicole Scherzinger s pjesmom \"Boomerang\", ali prodaja je posustala kako se približavao vikend pa je bivša pjevačica Pussycat Dolls na kraju tjedna zaglavila na šestom mjestu britanske top liste singlova.

David Bowie se odlično prodaje širom svijeta, ali na američkom i australskom tržištu ipak gleda u leđa Bon Joviju. \"What About Now\" je prošli tjedan u SAD prodan u malo manje od 90 tisuća primjeraka, dok je Bowie je prodao oko 80 tisuća primjeraka svog albuma.

Engleski pjevač ipak nema žaliti ni za čime jer ionako nikad u karijeri nije bio prvi na američkoj top listi. Dosad mu je najbolje prodavani album bio \"Station to Station\" iz 1976. godine koji se uspeo do trećeg mjesta američke top liste.

Bon Joviju je ovo već peti američki broj jedan, treći koji u prvom tjednu prodaje odmah uskače na prvo mjesto ljestvice najprodavanijih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije