Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PROGLEDAJ SRCEM'

Bivša reality zvijezda i finalisti Supertalenta: Ovo su izvođači duhovne glazbe koji pune Arenu

Zagreb: Duhovno-glazbeni koncert "Progledaj srcem" u Areni Zagreb
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/28
25.05.2024.
u 11:29

Projekt u produkciji Laudato TV-a već deset godina puni dvorane i arene. Tako je 2014. u Hypo centru krenuo od 2000 posjetitelja, nakon čega je broj sudionika i posjetitelja svake godine rastao sve do 2022., kada je održano najveće izdanje, ono na maksimirskom stadionu za čak 50 000 ljudi.

Ovog vikenda Arena Zagreb ugostiti će jubilarno deseto izdanje duhovno-glazbenog spektakla 'Progledaj srcem'. Predviđeno je da će se tijekom dva dana na veliku pozornicu popeti više od 14 izvođača, od kojih je dio nastupio sinoć.

Koncert je započet grupnom izvedbom pjesme 'Blagoslov'. Među najzanimljivijim licima nastup su zabilježile sestre Husar, a pjevala je i bivša reality zvijezda Rafael Dropulić Rafo. Pjesmu i molitvu slavit će brojne rock zvijezde čije pjesme bilježe milijune pregleda na platformi You Tube. 

GALERIJA: Prvi dan jubilarne proslave 10 godina 'Pogledaj srcem'! Radost, ljubav, molitva i slavljenje u Areni

Zagreb: Duhovno-glazbeni koncert "Progledaj srcem" u Areni Zagreb
1/28

Između ostalih, publika će moći uživati u nastupu benda Amorose, koji je osnovan  2015. godine. Žensku grupu čine Iva Smojver, Martina Pustički i Mateja Bunčić, a u Arenu dolaze nakon što su ove godine izdale svoj prvi album pod nazivom 'Gdje god zoveš'. Nastup bilježi i sastav Božja slava band, poznat kao jedna od najdugovječnijih duhovnih glazbenih grupa u Hrvatskoj.

Što ljepšoj atmosferi doprinijet će sastav Emanuel iz Velike Gorice koji je dosad izdao šest albuma, imaju potpisan ugovor s Croatia Recordsom, a njihov se peti album u prvom tjednu izlaska popeo na vrh najprodavanijih izdanja u Hrvatskoj. Tu je i osječki kantautor Matej Galić, koji nastupa pod okriljem skupine Yeshua. Pored vokalno briljantnih sestara Ivane i Marije Husar, još jednu sestrinsku skupinu čine i sestre Elizabeta, Mihaela Karla, Kornelija i Djordjija Palić. 

VEZANI ČLANCI:

Tu su i sestre Ramljak iz Međugorja, javnosti poznate po sudjelovanju u finalu Supertalenta 2017. Tada su kumovale proboju duhovne glazbe na komercijalnu domaću televiziju, a danas nastupaju na većim katoličkim manifestacijama. Nakon prethodnih izleta u dance i pop žanr, Alan Hržica na gitari često izvodi duhovne pjesme.

Podsjetimo, prepuna Arena Zagreb sinoć je bila mjesto najvećeg slavljenja, pjesme i molitve u ovom dijelu Europe. 'Progledaj srcem' pravi je primjer zajedništva koji od 2014. okuplja publiku svih generacija koja dolazi sa sjevera, juga, istoka i zapada, ne samo iz Hrvatske nego i iz Bosne i Hercegovine i iz raznih zemalja dijaspore kako bi zajedno slavili uz duhovni i glazbeni program. 

Prije samog početka programa, u popodnevnim satima, već tradicionalno puštena je u nebo krunica od balona ispred Arene, čime je započelo dvodnevno slavlje povodom 10 godina od prvog koncerta “Progledaj srcem”. Program je započeo duhovnim programom u 18 sati, a predvodio ga je vlč. Dražen Radigović na temu “Vjera, praštanje i ozdravljenje” uz glazbenu animaciju Božje slave banda, jednog od najdugovječnijih sastava duhovne glazbe. Duhovni sadržaj nastavili su p. Sebastian Šujević i Alan Hržica. Uz njih je molilo tisuće otvorenih srdaca i upijalo svaku riječ duhovnog nagovora “Duše Sveti, obnovi nas”.

Sjajnom interakcijom s publikom u svom duhovitom stilu voditelj Marin Periš zaključio je duhovni program te najavio početak glazbenog spektakla.

VIDEO: Prvi dan jubilarne proslave 10 godina 'Pogledaj srcem'! Radost, ljubav, molitva i slavljenje u Areni

Komentara 1

RE
RevizorNovinarstva
12:28 25.05.2024.

Podrška normalnim ljudima i čestitke na predivnom koncertu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije