Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko će imati veću gledanost?

Bitka konkurenata: Sve nacionalne TV kuće dnevnike će emitirati u 19 sati

Foto: Boris Ščitar, RTL, Nova TV
1/4
09.09.2022.
u 10:13

HRT je 2015. godine prvi promijenio termin prikazivanja središnje informativne emisije, od lipnja ove godine slijedi ga RTL, a sada i Nova TV

Uskoro počinje velika borba za gledanost središnjih informativnih emisija RTL-a, HRT-a i Nove TV jer prvi put sve nacionalne televizije s emitiranjem počinju u isto vrijeme, u 19 sati. Dosad se Dnevnik Nove TV emitirao u terminu od 19.15 sati, a uskoro će gledatelje osim promjene termina dočekati i potpuno novo ruho središnje informativne emisije iz novog, vrhunski opremljenog studija te s nove lokacije.

– Nikad središnje informativne emisije nacionalnih televizija nisu počinjale u isto vrijeme i odlučili smo to, kao apsolutni lider na tržištu, promijeniti. Prvi put u povijesti dogodit će se prava bitka konkurenata. I vjerujemo da ćemo i ovu osvojiti svojim znanjem, iskustvom, profesionalnošću, korištenjem tehnologije i emocijom koju šaljemo s ekrana. Naš tim iskusnih urednika i reportera, voditelja kojima se vjeruje, mladih kolega punih entuzijazma, novim Dnevnikom ne donose samo sadržajna osvježenja nego i novo vizualno iskustvo. Tehnološki, ponovno smo pripremili studio kakav Hrvatska još nije vidjela. Radujemo se novom izazovu – izjavila je direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum i dodala:

– Ipak, neke stvari nećemo mijenjati – ostajemo na strani građana, postavljat ćemo prava pitanja i biti beskompromisni u traženju odgovora. Informirat ćemo, educirati, analizirati i objasniti pozadinu uvijek kada je potrebno. Kod nas se oduvijek dobivala informacija više te će tako i ostati.

Prije sedam godina prvi su ovaj veliki korak napravili na HRT-u, kada je nakon četiri desetljeća Dnevnik prvi put promijenio vrijeme prikazivanja te su umjesto u 19.30 sati počinjali u 19 sati i trajanje produljili na sat vremena. Prije dvije godine od jeseni je središnja informativna emisija dobila još pet minuta i tada su naglasili da će je obogatiti novim prilozima i grafikom, duljim sportskim minutama i redizajniranom vremenskom prognozom. U lipnju ove godine s RTL-a su najavili da su se i oni odlučili za promjenu termina prikazivanja svoje središnje informativne emisije RTL Danas i s 18.30 sati prebacuju se na 19 sati. Na tu odluku potaknuli su ih komentari gledatelja u istraživanjima koja su provodili i koji su uglavnom ponavljali da RTL Danas počinje prerano, a pogotovo im je taj termin bio rano u ljetnim mjesecima te zbog toga nisu dvojili o njegovu pomicanju. Koje su prednosti RTL-a Danas u odnosu na Dnevnik Nove TV i HRT-a, koji su mu aduti u borbi za gledanost i hoće li ovaj isti start za sve informativne emisije biti najbolji pokazatelj tko ima najveću naklonost publike, pitali smo Željku Marijanović, glavnu urednicu Informativnog programa RTL-a. 

– Sadržaj, način na koji ga donosite i motiviran tim ono su što presuđuje. RTL Danas radi ekipa profesionalaca koja vjeruje u to što radi. Trudimo se nikad ne podcijeniti gledatelje i vjerujem da su to kod nas prepoznali. A to što ćemo uskoro sve tri informativne emisije moći gledati u isto vrijeme, a samo tri mjeseca nakon što smo mi promijenili termin RTL-a Danas, dokaz je da radimo dobar posao. Gledatelji su ti koji odlučuju – rekla nam je Marijanović. Otkrila nam je i da se odluka od promjeni termina od prvog dana pokazala kao pun pogodak. Tko će pridobiti više gledatelja i zauzeti vodeću poziciju, pokazat će rezultati gledanosti nakon što Nova TV počne prikazivati Dnevnik u 19 sati. 

Ključne riječi

Komentara 6

MK
Mkukicka
11:12 09.09.2022.

Biram joging

DU
Deleted user
21:44 09.09.2022.

HTV. Potom nitko. Pa nitko. Pa nitko. Pa ostali.

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
10:27 09.09.2022.

Od ovog svega biram Đurđicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije