Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVLJUJE ALBUM

Tina Vukov je bila na vrhu slave pa se neočekivano povukla sa scene: 'Nisam bila dovoljno zrela'

Foto: Domagoj Barić
1/6
30.03.2021.
u 06:51

Riječka pjevačica Tina Vukov najmlađa je dobitnica Porina, a u razgovoru za Večernji list otkriva da radi na novom albumu.

Nakon četiri godine pauze riječka pjevačica Tina Vukov (32) ponovno je stala za mikrofon. Pjesmom “Poljubac za zbogom” najavila je novi album, a nama je otkrila detalje novog projekta i zbog čega je uzela pauzu od glazbe.

Premostiti jaz

– „Poljubac za zbogom“ hrvatski je prepjev te talijanske pjesme koju je Maruška Kalogjera izvela na Splitskom festivalu 1969. godine. Ja sam dugo fan originala, ali relativno nedavno naišla sam na prepjev i znala sam da ga moram uvrstiti u repertoar. Prije nje izdala sam „Još samo večeras“ Drage Diklića, također jednu od pjesama koje jako volim i pomalo mi je nadrealno da se sad vrti u mojoj verziji. Album se sastoji od obrada hrvatskih i ponekih stranih pjesama, svih onih koje osobno najviše volim i koje sam sama odabrala. Bit će Arsena Dedića, Ive Robića, nekih stranih autora i ponovna suradnja s Matijom Dedićem, što me jako veseli – započinje raspoloženo Riječanka koja je na ideju za album obrada došla sa suradnikom Zvonimirom Dusperom.

Foto: Domagoj Barić

– On je aranžer i producent svih pjesama i ohrabrio me da se posvetim nečemu što zaista volim. Smatram ovo projektom iz strasti – dodaje Tina, za koju kažu da se povukla sa scene na vrhuncu karijere, a kada je pitamo što misli o tome, vraća se u prošlost.

Pet godina mi je proletjelo, ali bilo mi je potrebno vrijeme da se vratim samoj sebi. Krenula sam jako mlada, s jako površnom idejom o tome što bavljenje glazbom podrazumijeva i mislim da jednostavno nisam bila dovoljno zrela za toliku medijsku pozornost – iskrena je 32-godišnja pjevačica, koja za sebe kaže da je po prirodi introvertirana, a to se kosi sa scenom, koja traži otvaranje.

– No s godinama mi je lakše premostiti taj jaz – kaže nam. Upravo svoju introvertiranu prirodu ističe kao neuobičajenu pojavu na sceni, ali privatno je u pitanju sasvim druga priča.

– S bliskim ljudima nisam samozatajna, dapače, jako sam otvorena – kaže Vukov, koja je 2007. godine osvojila Porina kao debitantica i time postala najmlađa nagrađivana izvođačica za tu kategoriju.

Nova lica

– Te 2007. bila sam najmlađa, a sad se čudim koliko je novih lica došlo. Nisam se ni okrenula. Pratim malo više u posljednjih godinu dana i moram priznati da ima odličnih mladih izvođača pred kojima je sjajna karijera. Osjeti se utjecaj svjetske glazbe, što mi se jako sviđa – puna je podrške pjevačica koja se dalje u razgovoru prisjeća najbitnije suradnje u životu. – Definitivno to je ona s Arsenom i Matijom Dedićem. Prva je suradnja bila s Matijom na pjesmi „Tuga dolazi kasnije“, zatim se preko njega došlo do ideje za duet „Vraćam se“ s Arsenom. To se sve dogodilo u najranijoj fazi, dok još nisam bila sasvim svjesna njihove veličine, ali danas sam posebno ponosna. Arsenove pjesme uvijek slušam, smatram ih remek-djelima naše glazbene povijesti – ističe Tina i dodaje da je uz Šibenčanina vežu samo lijepe i zabavne uspomene.

– Sjećam se puno smijeha u njegovom društvu, bio je originalan i inspirativan, sa sebi svojstvenom ironijom u pristupu, ali uvijek dobronamjeran. Iz moje tinejdžerske perspektive bio je poput zabavnog djeda – prepričava nostalgično, a kad je pitamo o njezinu ljubavnom životu, koji vješto skriva od očiju javnosti, odmahuje rukom.

– Zapravo ga uopće ne skrivam, samo ga ne eksponiram. U ljubavi sam sretno slobodna – otkriva glazbenica, koja ne skriva da su joj 30-e puno draže od 20-ih. – U dvadesetima se opterećujemo nekim stvarima koje kasnije postaju manje bitne. Ja sam bila jako samokritična, htjela sam si ispraviti sve mane. To je, naravno, nemoguće i, kad počneš shvaćati vlastiti obrazac, uz to da život stalno ide dalje bježala ja od njega ili ne, onda sve postane lakše. Nikad savršeno, ali dolazi neki unutarnji mir – zaključuje Tina na kraju.

Pogledajte najbolje trenutke ovogodišnje dodjele Večernjakove ruže

 

 

Ključne riječi

Komentara 3

MI
Milas
08:25 30.03.2021.

Na vrhu slave!? Ma daj!

DU
Deleted user
09:45 30.03.2021.

Simpatične su ove naše pjevačice, ali ni sam ne znaju šo bi, malo bi slavu a malo bi mir. Pa učlanite se u klub vezilja pa neće nitko znati za vas ako je to cilj pjevanja. Svašta kod nas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije