Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspjela ga je vratiti

Bijesna Anđa Marić: 'Ukinuli su mi doplatak i morala sam dokazivati da još uvijek imam multiplu'

Foto: Instagram
1/14
16.03.2023.
u 16:10

Anđi je multipla dijagnosticirana kada je imala 35. godina, a tek je prošle godine nakon sedam godina napravila prve korake, a prvi je put i nakon mnogo godina sjela za volan automobila

Glazbenica i spisateljica Anđa Marić (46) se godinama bori s teškom dijagnozom, multiplom sklerozom, zbog koje se još uvijek teže kreće, a početkom godine podijelila je s pratiteljima kako je krenula sa šestim krugom redovne terapije Ocrevus. Budući da svoje pratitelje često obavještava o novostima u vezi svog stanja, sad im je rekla i kako joj je doplatak koji je dobivala na račun svoje dijagnoze ukinut u prosincu prošle godine, no sad ga je uspjela vratiti. 

- Danas me zovu da mi je ipak odobren doplatak koji mi je ukinut prošle godine u 12. mjesecu jer sam morala doći dokazati da još uvijek imam multiplu sklerozu. Iako me nisu zvali na vještačenje i nisu dizali telefon i odgovarali na mail od 12. mjeseca - napisala je na društvenim mrežama i dodala da je tražila pomoć i pravne službe. 

- I pravnik socijalne Trešnjevka mi je rekao da sudeći po aplikaciji koju on ima, ne vidi da mi je ikada ukinut doplatak i da je nažalost to naša država. J***m vam mater, vi ste država, ja sam država i svi smo mi država. Tko mi kriv što sam pozitivna. Ne zaslužujem pomoć i potporu - objavila je Anđa.

Inače, Anđi je multipla dijagnosticirana kada je imala 35. godina. Govorila je o svojoj dijagnozi više puta te kako već nakon jutarnjeg tuširanja često osjeća umor i ima dana kada joj kroz glavu prođe kako joj je život težak, ali onda ustane i krene dalje uzdignute glave.

- Nisam mogla držati dah, izgovarati riječi da se ne zadišem. Jako sam sretna, to je za mene velika stvar najviše sam žalila za glazbom. Moja prijateljica ima snimku od prije par godina gdje ja zvučim kao da uopće nemam sluha. Neki dan sam bila u Španjolskoj i otkrila sam da mi se vratio osjećaj za ritam. Mogla sam plesati prislonjena dijelom tijela na zid, ali cijeli ostatka tijela mogao se ritmično gibati. Tako da je to još jedna pobjeda - ispričala je Anđa jednom prilikom. Rekla je kako je ovo njeno dvanaesto poglavlje, a prva četiri su plakanje na podu kupaonice, skrivanje ispod pokrivača i život u zatvorenoj sobi.

- Vjerujem da svi imamo jednake mogućnosti i da svatko ima superheroja u sebi, samo što ga svi nisu bili prisiljeni prihvatiti. Imam vedriji karakter, ali sam izuzetno osjećajna. Na mene utječu neke stvari koje ne utječu možda na neke druge ljude - kazala je. 

Tek prošle godine, nakon sedam godina, ponovo samostalno napravila prve korake, a prvi je put nakon mnogo godina sjela za volan, a svoj napredak dijeli sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama. O svemu je govorila i na svojem YouTubeu kanalu, a od tih videa napisala je i knjigu "Moja revolucija u 365 dana", koja je od prošle godine u prodaji. 

VIDEO Za njih su godine samo broj, a nas su oduševili svojim plesom na pjesmu Leta 3!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije