Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je Renata Lovrinčević Buljan?

Majka Hajdukovog junaka (46) mami uzdahe: Prije 23 godine postala je Miss i nije se puno promijenila

Foto: Instagram
1/9
16.03.2023.
u 12:09

Titulom Miss Universe Renata se okrunila 2000. godine, a prije osvajanja titule radila je kao spasiteljica na plaži u Brelima. Upravo taj posao doveo ju je i do audicije za Miss Universe Hrvatske.

Mladi Hajdukovci jučer su izborili polufinale juniorske Lige prvaka i ogled s Milanom, a za ovaj veliki uspjeh zaslužan je i vratar Hajdukovih juniora Borna Buljan (17), inače sin poznate splitske fitness trenerice i bivše misice Renate Lovrinčević Buljan (46) i njezinog supruga, profesionalnog vojnika Petra Buljana. Borna je posljednjih dana u središte pozornosti zbog obećavajuće karijere ali i - vrlo atraktivne majke Renate. Nakon velike pobjede Hajduka nekadašnja Miss Universe svom je sinu čestitala na uspjehu. 

"Sreća naše djece je san svakog roditelja. Prvorođeni je danas bio dio jedne nogometne obitelji i zbog toga su ostvarili pobjedu nad 'nepobjedivima'. Za obitelj se radi sve i to su i učinili jedan za drugoga i samim tim za sve nas. Hvala na emociji za koje živimo i zbog kojih sve ima smisla. Koliko se blatnjave robe opralo,taksiralo od jutra do sutra, s treninga na trening,kuhalo,voljelo beskrajno i dođe ova radost kao zahvala. Pravi ste Hajdukovci koji ne gledaju na ništa osim na pokazati svoje talente i vještine. Bravo treneru Marijanu i Hajduku. Bravo sine,ljubi te majka…a i tata i brat…naravno. Naš si ponos', poručila je Renata putem svog Instagrama.

Titulom Miss Universe Renata se okrunila 2000. godine, a prije osvajanja titule radila je kao spasiteljica na plaži u Brelima. Upravo taj posao doveo ju je i do audicije za Miss Universe Hrvatske. Vlasnici licence izbora za Miss Universe, bračni par Kraljević, primjetili su zgodnu spasiteljicu s plutačom u ruci (Pamela Anderson moment). Iako nije imala nikakvih očekivanja, izašla je kao pobjednica s krunom na glavi. 

- Zvali su turističku zajednicu Brela da koja je ona mala tamna jer tad sam imala tamnu kosu. Proslijedili su mi njihov poziv u hotelsku sobu i tako sam završila na izboru za Miss – prisjetila se jednom prilikom Renata kojoj je u žiriju sjedila slavna slavna glumica Gabriela Spanic.
 

Foto: Arhiva Večernjeg lista

Inače, Renata potječe iz radničke obitelji, a već sa 16 godina počela je zarađivati svoj novac radeći u jednoj splitskoj  voćarni. Nosila je kašete voća i povrća i tako preko ljeta zarađivala za džeparac. Bila je i splitska mažoretkinja, a i dan danas na izgledu bi joj pozavidjele i puno mlađe žene. Bivša misica tako još uvijek nosi kratke haljine kojima ističe vitku liniju, a zanosnim fotografijama pozornost često privlači i na društvenim mrežama. Samo na Instagramu ima gotovo 150 tisuća pratitelja. 

Renata je danas fitness instruktorica te ponosna majka dvojice sinova, a gotovo tri desetljeća u ljubavi je s profesionalnim vojnikom Petrom koji je čak dva puta bio u Afganistanu. Kako je često isticala u intervjuima iz prošlosti, takva joj suprugova odluka nije bila nimalo draga niti laka, no uvijek je isticala kako je veliki borac, pa je i to preživjela uz podršku obitelji i prijatelja.

- Idem na Bornine utakmice, ali povremeno kada mi vrijeme dopusti kako mnogo radim. Tata (suprug Petar, nap.a.) je bio u misijama u Afganistanu dvaput, Litvi, znao je biti odsutan i po sedam mjeseci. Onda je mama uskakala u sve te obveze, onda sam bila i tata i mama. Tata je profesionalni vojnik, ali obožava balun, bio je kasnije malonogometni vratar, kratko je igrao i u Trogiru, iako je u startu bio košarkaš. Izgleda da ima taj njegov talent. A i mama i danas skače, sa šest-sedam metara na glavu more. Trideset godina smo već u braku - rekla je Renata u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju u studenom prošle godine. Iako su manekenski dani iza nje, Renata je i dalje rado viđen gost raznih evenata na kojima svojom pojavom mnogima oduzima dah. 

VIDEO Dean Dvornik ne srami se posla koji radi u Americi, a sada je objavio novost: 'Gazda ništa ne zna'

Komentara 3

KP
Karlovacko pivo
16:18 16.03.2023.

Dobra prije 23 a danas još bolja kao vino što starije to bolje

ZE
zeldox
14:19 16.03.2023.

plastika i porculanan

TR
Tripoli
13:20 16.03.2023.

Za 23 godine se nitko ne promjeni..al sa 24 je već druga priča...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije