Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljednje zbogom

Bijeli vijenac u obliku srca ispred Akijevog odra imao je posebnu poruku njegove dvogodišnje kćeri

Posljednji ispraćaj legendarnog pjevača Akija Rahimovskog na zagrebačkom Mirogoju
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/11
27.01.2022.
u 16:31

Legendarni frontmen Parnog valjka Aki Rahimovski posljednji je puta ispraćen na zagrebačkom Mirogoju u krugu obitelji i prijatelja, a posebnu posvetu imao je bijeli vijenac u obliku srca

Legendarni frontmen Parnog valjka Aki Rahimovski posljednji je puta ispraćen na zagrebačkom Mirogoju u krugu obitelji i prijatelja, a posebnu posvetu imao je bijeli vijenac u obliku srca koji je stajao ispred odra.

-Tata rada te imam- piše na vijencu, a uz poruku je potpisana Akijeva dvogodišnja kćerkica Antonija koju je dobio sa samozatajnom Slovenkom Barbarom s kojom je posljednjih godina živio u Novom Mestu u Sloveniji.

27.01.2022., Zagreb - Posljednji ispracaj legendarnog pjevaca Akija Rahimovskog na zagrebackom Mirogoju u Aleji velikana. Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

U Aleju velikana su i prije 15 sati stizali brojni prijatelji, a među prvima su osim obitelji stigli članovi benda s Huseinom Hasanefendićem Husom, potom Gibonni, Nikša Bratoš, Dino Jelusić, Neno Belan, Nina Badrić, Marijan Brkić, Jurica Pađen, i drugi.. Na početku ispraćaja okupljenima se obratio Hus koji je jedva mogao suzdržavati suze.

- Stalno mislim dal' je moglo bit' drugačije.. Aki je bio u najboljem smislu te riječi - klaun, bio je sve što je trebalo, davao je sebe nesebično. Kad je pjevao s tugom, svi smo tugovali, kad je pjevao sa srećom, svi smo bili sretni. Sad mi je duša pusta k'o stanica jer nema putnika, Sad radovi stoje jer više nema kog'. Putovali smo dugo prijatelju i bez stajanja. Teško mi je. Nadam se samo da je spokojan. Nadam se da je našao mir ako je mir to što je tražio - kazao je u suzama Hus.

Točno u 15 sati posljednjem ispraćaju su se pridružile i radijske postaje, točnije njih 150 diljem regije, na kojima se emitirala pjesma pod imenom "Ponovo" — posljednja pjesma koju je Aki otpjevao. Službena komemoracija održat će se u petak 28. siječnja u 11 sati u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu za najuži krug kolega i prijatelja.

VIDEO Neutješna Akijeva kći oprostila se od oca: 'Begaj tata jer im je dosadno gore bez tebe

Ključne riječi

Komentara 1

HU
Humbleandhonest
18:49 28.01.2022.

A ovo je stvarno naslov i pol... dijete se nažalost neće oca sjećati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije