Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznala pred kraj života

Baka Zorana Milanovića 15 godina skrivala veliku tajnu o njemu! Majka mu nije imala lak život

Zoran Milanović prisegnuo za novog hrvatskog predsjednika
Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL
1/63
19.03.2024.
u 13:05

Ovih dana glavna tema domaćih medija definitivno je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović koji se želi kandidirati za premijera na izborima 17. travnja, iako je još uvijek predsjednik. Prisjetili smo se njegova odnosa s majkom i pokojnom bakom, ali i njegovih članova obitelji.

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović ima bogatu i zanimljivu životnu priču. Majka hrvatskog predsjednika, gospođa Đurđica Gina Milanović gotovo je uvijek izbjegavala javna pojavljivanja i svjetla reflektora, ali je svojem sinu Zoranu odlučila biti velika podrška na njegovoj inauguraciji za predsjednika s unucima, snahom i ostalim članovima obitelji. Kako su domaći mediji u više navrata pisali, njezin život bio je potpuna nepoznanica do trenutka kada se pojavila na Pantovčaku te su otkriveni pojedini detalji iz života gospođe Gine. 

Preci mame Zorana Milanovića pripadali su etabliranoj građanskoj klasi, živjeli su u lijepim stanovima na Kvarnerskoj rivijeri, sve do dolaska socijalističke vlasti koja ih je razbaštinila. Đurđica Matasić, kako je tada nosila djevojačko prezime, u Zagrebu je završila Pedagošku akademiju, a svoj radni vijek provela je kao nastavnica u osnovnim školama. 

Davne 1965. upoznala je ekonomista Stipu Milanovića na plesu u prestižnom zagrebačkom hotelu Esplanade te se naposljetku i udala za njega. Iduće godine rodila je prvog sina Zorana, a potom i Krešimira, koji je nažalost preminuo 2019. godine. Mjesec prije Krešimirove smrti preminuo je i Zoranov otac Stipe u 82. godini života.  Đurđičina obitelj živjela je dvadeset godina u Senju, a porijeklom su iz Gacke doline. Zanimljivo je da je gospođa Đurđica dobila ime prema prabaki Georgini i u dokumentima iz školskog razdoblja navodi se kao Georgina. Međutim, kada se s obitelji davne 1949. godine preselila u Rijeku, na svim dokumentima je pisalo Đurđica Matasić.

 

Zoran Milanović prisegnuo za novog hrvatskog predsjednika
1/22

 

VEZANI ČLANCI: 

 

 

Ona ima i dva brata, Antu i Stjepana, a stariji Ante postao je punac Gordana Jandrokovića, jednog od glavnih političara HDZ-a. Zanimljivo je da je Đurđica imala teško djetinjstvo zato što je u Drugom svjetskom ratu izgubila oca Stjepana Matasića koji je poginuo u zrakoplovnom napadu. Iako je njihova obitelj u to vrijeme pripadala višim slojevima, uništena im je kuća, a baka aktualnog predsjednika, Marija, s troje malodobne djece preselila se u Sušak, gdje je s još jednom obitelji dijelila krov nad glavom u socijalnom stanu. Baka Marija bavila se raznim fizičkim poslovima da bi prehranila svoju obitelj.

Obiteljska tajna koju nitko nije znao punih petnaest godina jest da je Zoranova baka Marija krajem 1966. godine odvela Zorana na krštenje i po sebi mu dala krsno ime Marijan. Ona je tek pred kraj svog života otkrila tu tajnu kćeri Đurđici Gini Milanović. 

Podsjetimo, Zoran Milanović danas je u sretnom braku sa Sanjom Musić Milanović s kojom ima dvojicu sinova, Antu Jakova i Marka. Stariji sin Ante Jakov rođen je u Bruxellesu, dok je Milanović obnašao funkciju savjetnika u hrvatskoj misiji pri NATO-u i EU. Trenutačno je zaposlen u jednom odvjetničkom uredu, dok je mlađi sin Marko uspješan učenik Klasične gimnazije i trenira hrvanje, a sudeći po rezultatima, smiješi mu se uspješna karijera.

 

 

VIDEO: Habijan o tenisicama za koje se pisalo da ih je platio 1700 eura: 'Kupio sam ih na sniženju'

Komentara 29

VI
Vivian
17:02 19.03.2024.

Cak ga i potajno krstili, ali od koga su sakrivali krstenje? Od vlastitog oca i djeda i njihove partijske strahovlade.

DA
darwil
19:22 19.03.2024.

Ali je Plenkijeva imala lagodan život

Avatar Foton
Foton
15:29 19.03.2024.

Rijecnik Zokija Milanovica je rijecnik trnjanskog uličara. A on Predsjednik Republike. Sramota Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije