Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nestao youtube kanal

Babogredac iz Croatia Recordsa odgovorio na optužbe srpske tvrtke vezane uz Tomu Zdravkovića

Zagreb: U Croatia Recordsu predstavljen redizajn legendarnog albuma "Vatra" Lepe Lukić
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/7
02.11.2023.
u 13:22

Na platformi YouTube u srijedu je nestao kanal Croatia Recordsa, a uz odgovor na optužbe tvrtke Connect Network, direktor naše najstarije izdavačke kuće otkrio je i u kojoj je fazi rješavanje problema.

S platforme YouTube u srijedu je nestao kanal naše najstarije izdavačke kuće Croatia Recordsa. Direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac u srijedu je kazao kako se radi na otklanjanju problema te da ostali kanali ove kuće i dalje rade te da se preko njih i dalje može slušati glazba. U četvrtak su pak došle optužbe iz srpske tvrtke Connect Network vezane uz autorska prava, piše portal Ravno do dna. Oni tvrde da je Croatia Records izdala nekoliko albuma bez autorskih prava, a radi se o albumima na kojima su kompozicije Tome Zdravkovića. Connect Network tvrdi da su zbog ovih razloga poslali elektroničke opomene YouTubeu zbog kršenja autorskih pravima na ovom kanalu. YouTube je izrazito osjetljiv na autorska prava, a svaki sadržaj provjeravaju. Ove događaje prokomentirao nam je i Babogredac, direktor Croatia Recordsa. Babogredac je kazao da su problemi prava riješeni.

- Znamo za probleme firme i nasljednika Tome Zdravkovića i sve je regulirano - kazao nam je Babogredac te pojasnio da se o tome pobrinuo Dragan Bjelogrlić prije snimanja filma o pjevaču te je nakon toga došao u diskografsku kuću tražiti neke od pjesama koje se mogu čuti u filmu. 

VEZANI ČLANCI

Osim komentara na ovaj problem, Babogredca smo upitali i kakva je situacija u Londonu te kada možemo očekivati povratak kanala. Direktor naše najstarije izdavačke kuće objasnio nam je da je YouTube riješio prijave vezane uz tri sporne pjesme i da se nada da će i kanal biti vraćen tijekom dana. Istaknuo je i da sve traje toliko dugo zbog veličine YouTubea te načina na koji se oni bave problemima. Dodao je i kroz sporni kanal ide samo 20 posto prometa.

- Kanali svih naših izvođača i dalje normalno rade. Ne razumijem zašto je tolika strika oko ovog kanala - rekao je. Dodao je i da se radi na tome da do subote sva glazba bude ponovno dostupna na YouTubeu.

Podsjetimo, na ovom YouTube kanalu su objavljeni videospotovi brojnih naših glazbenika poput Miše Kovača, Meri Cetinić, Dine Merlina, Dražena Zečića, Josipe Lisac i brojnih drugih domaćih imena. Nakon što je u srijedu otkriven problem, Babogredac je poslao svoje ljude u London gdje se nalazi YouTube odjel usko vezan uz Balkan, kako bi se riješila situacija.

VIDEO Severina pokazala poruku koju joj je poslala gledateljica

 

 

Komentara 3

NO
nogomet90tih
16:05 02.11.2023.

Babogredac po običaju - laže. Mali seljak iz Bošnjaka kraj Vinkovaca umislio da je neki veliki poslovni čovjek a sve to radi preko leđa autora koje ne isplaćuje. Grobar HR diskografije.

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
15:44 02.11.2023.

Nema više parice na tuđi račun Babogredče.

Avatar Moodleen
Moodleen
16:37 02.11.2023.

A ko je pak taj zdravković?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije