Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Film music orkestar

Autorski prvijenac benda koji nazivaju regionalnom koncertnom atrakcijom

25.12.2018.
u 07:00

Pjesme donose različite stihove u rasponu od klasične šansone preko fado-sevdah kombinacije, do gypsy swinga.

Zagrebački FilmMusicOrkestar ima svoj autorski prvijenac pod naslovom “Evo muzike, traži se redatelj…”. Ovaj bend koji svira isključivo filmsku glazbu i koji je u svoje prve dvije godine postojanja izrastao u regionalnu koncertnu atrakciju putem je skupio, kako to sami kažu, i nešto autorskog rada, točnije sedam pjesama nastalih u posljednjih nešto više od godinu dana.

Izniman uspjeh budući da se radi o odličnom bendu koji je u proteklom periodu skupio stotinjak koncerata svirajući po regionalnim i europskim dvoranama. Svoje prepoznatljivo, uvijek drukčije čitanje velikih filmskih hitova, uspjeli su prenijeti i na svoje autorske pjesme donoseći različite stilove u rasponu od klasične šansone preko fado-sevdah kombinacije, do vickastog i vrckastog gypsy swinga. Podsjetimo, čine ga pjevačica Elma Burnić, kontrabasist Tihomir Novak, Željen Klašterka na solo gitari i gitarist i vođa orkestra Admir Ćulumarević.  

– Šansonijerski dio, točnije tri pjesme, “Jesen sjetno miriše”, “Hej” i “Ovaj grad”, glazbeno potpisuje solo gitarist Željen Klašterka, a tekstualno Uršula Tolj. Ovaj televizijski dvojac uspio je na najbolji način predstaviti ono što volimo zvati zagrebačkom školom šansone, toplim tonovima i riječima ugravirati FilmMusicOrkestar kao neizostavni dio ovog dijela scene – kazao nam je Ćulumarević. Isti dvojac potpisuje i božićni klasik pod nazivom “Još jedna božićna”, pjesmu koja će nesumnjivo biti obavezni dio adventskog repertoara u svim domovima. Elma Burnić, ponajbolji vokal ovih prostora, donosi iznimnu kombinaciju fada i sevdaha u svojoj pjesmi “Let”.

Pogledajte i gdje su danas i što rade dance zvijezde 90-ih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije