Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU NASILNICI

Austrijske policajce uvrijedila popularna TV serija

Foto: PA/KERSTIN JOENSSON
05.05.2017.
u 17:21

U epizodi serije Tatort pod nazivom "Bespomoćni", koja je prikazana još krajem ožujka i čija radnja se odvija u Beču, zaplet se vrti oko policajaca koji su upleteni u slučajeve ubojstva, ucjena i seksualnog nasilja.

Austrijska policija javno je izrazila nezadovoljstvo zbog jedne epizode najpopularnije krimi-serije s njemačkog govornog područja "Tatort" ("Mjesto zločina") u kojoj su bečki policajci prikazani kao nasilni i korupciji skloni državni službenici, javljaju mediji.

- Ovdje je austrijska policija prikazana na način koji nema veze sa stvarnošću", stoji u pismu direktoru austrijskog javnog servisa ÖRF Alexanderu Wrabetzu koje je potpisao predsjednik Sindikata austrijske policije (FCG) Reinhard Zimmerman.

U epizodi serije Tatort pod nazivom "Bespomoćni", koja je prikazana još krajem ožujka i čija radnja se odvija u Beču, zaplet se vrti oko policajaca koji su upleteni u slučajeve ubojstva, ucjena i seksualnog nasilja.
 Wrabetz, čiji je ÖRF odgovoran za spornu epizodu Tatorta, objasnio je kako se ne radi o kritici rada austrijske policije nego o "čistoj fikciji".

 - Nikad u niti jednoj epizodi 'Tatorta' koju je producirao ÖRF nije paušalno kritizirana niti jedna oblast društva", obranio se Wrabetz koji je napomenuo kako austrijska policija "izvrsno obavlja svoj posao".

Zimmermann je u svom pismu prenio kritiku i ogorčenje svojih kolega napomenuvši da se u epizodama "Tatorta" koji su producirani u Njemačkoj "policija nikada ne prikazuje na ovakav difamirajući način".

"Tatort" zajednički produciraju regionalni studiji njemačkog glavnog javnog servisa ARD te austrijski i švicarski javni servisi ÖRF i SFR. Serija se prikazuje od 1970. a u prosjeku je svake nedjelje u udarnom terminu u 20 sati gleda oko 10 milijuna gledatelja.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije