Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snima film o antonu kikašu

Armand Assante: Volim Hrvatsku i već pomalo učim vaš jezik

armand assante
Foto: Grgur Žučko/pixsell
27.02.2015.
u 11:56

U filmu glumi trgovca oružjem, u Zagreb je stigao iz Geneve gdje snima drugi film, ostaje koji dan, a u Hrvatskoj, kao i za svakog posjeta, iskreno uživa

Pala je i zadnja klapa dokumentarno-igranog filma Jakova Sedlara “Nisam se bojao umrijeti”, a točku na "i" svojim glumačkim doprinosom dao mu je i američki velikan Armand Assante.

Priča o herojstvu

U filmu glumi trgovca oružjem, u Zagreb je stigao iz Geneve gdje snima drugi film, ostaje koji dan, a u Hrvatskoj, kao i za svakog posjeta, iskreno uživa.

– Zbog prijateljstva s Jakovom godinama se vraćam vašoj zemlji i, da, poprilično sam upoznat s njenom poviješću. Scenarij je sjajan, a priča o Kikašu ima elemente herojstva i snagu koja će, siguran sam, ljude diljem svijeta zainteresirati za Hrvatsku. I mene je privukla na prvu – kaže dobro raspoloženi 66-godišnji Armand. Antona Kikaša, javnosti dobro poznatog kanadskog poduzetnika u čijoj je živopisnoj biografiji posebno važan kolovoz 1991. kada su avion kojim je prevozio oružje za Hrvatsku presreli lovci JNA, nakon čega je završio u beogradskom zatvoru, u filmu igra Andrej Dojkić.

– Doslovno sam impresioniran njime! Odličan mladi glumac i velika pomoć na setu – hvali ga Assante kojeg hrvatska, posebice ženska publika, pamti po šarmu kojim je uz Antonija Banderasa palio u filmu “Kraljevi mamba”. Pokazao je tada i talent za naglaske i glazbu, o čemu kaže:

– Godinama sam bio pjevač i profesionalni bubnjar... većina tog u “Kraljevima” proizašla je iz mojeg profesionalnog iskustva, ali više ne pjevam. Nemam vremena predano se tome posvetiti jer puno putujem i snimam. Čak više ne pjevam ni na partyjima. A vladanje raznim naglascima utkano mi je u DNK, što je odraz mojih talijanskih korijena i odrastanja na Manhattanu u okruženju Europljana. Znate, pomalo učim i hrvatski jezik. Već znam reći “volim Hrvatsku”!

Motiv mu nije novac

Jakov Sedlar pak kaže da su u njihovu poslu ljudi u koje se može pouzdati rijetkost, a u Armanda možete jer je pravi prijatelj uvijek spreman pomoći.

– I u ovaj je projekt došao ne zbog novca nego iz prijateljstva i poštovanja prema priči koju smo mu ispričali – kaže Sedlar. Uglavnom, poslije snimanja u Južnoj Africi, Budimpešti, Beču, Frankfurtu i Beogradu film će biti gotov do konca travnja, a u svibnju, kaže Sedlar, predviđaju premijere... Najprije u Zagrebu, gdje će biti i Armand, a potom i u Torontu, New Yorku i u Australiji. Radi se i engleska verzija filma, čiji će narator biti legendarni Derek Jacobi, što je bitno za dignitet filma jer riječ je o jednom od najboljih engleskih glumaca uopće.

>>Sedlar snima film o poduzetniku iz Kanade u pothvatu bez presedana

Komentara 6

DA
Djeca_Arbata
14:27 27.02.2015.

Čuveni George Chuvalo (Jure Čuvalo) je za Antuna Kikaša rekao. "Kada sam pročitao u novinama što je učinio i da je uhapšen shvatio sam da je Tony najveći heroj kojeg sam upoznao iako sam boksao sa najjačim razbijačima svog doba (Ali, Frazier, Foreman...). Bio sam posramljen, a istodobno i ponosan da je Tony moj prijatelj."

DA
Djeca_Arbata
17:43 27.02.2015.

Komentator Kurjaković...kakve Vi informacije i saznanja imate o nekim stvarima i o nekome to je Vaša stvar...ja sam samo prenio što je rekao George Chuvalo za svog prijatelja Antuna Tonya Kikaša u intervjuu Peri Zlataru...a Pero Zlatar kao novinar i osoba ipak ima ime i ne piše budalaštine...žao mi je što mlađe generacije ne znaju tko je George Chuvalo...žao mi je hrvatskih medija što ignoriraju Hrvate koji nešto znače u svijetu...ipak, da imam sredstva i ja bih donirao za film o Kikašu jednako kao i za film o Juri Čuvalu.

KU
Kurjakovic
15:25 27.02.2015.

Cijenim Jakova Sedlara i njegov rad. U svom poslu mora se drzati istine, ali mora neke stvari i ugladiti. Nemam nista protiv Kikasa, ali Kikas je jedna osoba koja pati za nekom vrstom posebnog drustvenog priznanja za svoj rad. Medjutim, ima puno drugih koji tiho rade i zasluzuju priznanje, A sto se tice Kikasa, bilo bi lijepo da nam kaze kako je sve pocelo i islo s tim avionom, "napunjenim"oruzjem. Osobno nesto znam o svemu, o njemu, ali i drugim koji su ukljuceni u siru pricu. A da odgovorim Djeci_Arbata, bivsi boksac Jure Cuvalo vjerojatno ne zna i ne razumije mnogo stvari koje su se dogadjale u kanadskoj emigraciji, tko je bio tko i tko je tko sada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije