Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ide i u Srebrenicu

Angelina Jolie stigla u Sarajevo!

Angelina Jolie (1)
Foto: NI Syndication/PIXSELL
27.03.2014.
u 19:02

Hollywoodska glumica i velika prijateljica BiH u poslijepodnevnim je satima stigla u još jedan posjet Sarajevu...

Hollywoodska glumica i velika prijateljica BiH u poslijepodnevnim je satima stigla u još jedan posjet Sarajevu. Jolie je u pratnji ministra vanjskih poslova Velike Britanije Williama Haguea sletjela u sarajevsku zračnu luku. Glumica je bila dobro raspoložena i s osmijehom je pozirala brojnim novinarima koji su je dočekali u zračnoj luci.

Jolie bi sutra trebala nazočiti konferenciji o temi "Prevencija seksualnog nasilja u sukobima – osnaživanje uloge sigurnosnih snaga u operacijama podrške mira", a održat će i sastanak u Predsjedništvu BiH. Također, Angelina bi trebala posjetiti i Srebrenicu. Jolie je dokazana prijateljica BiH i počasna građanka Sarajeva. Više puta bila je gošća BiH, u kojoj je stekla brojne prijatelje, a s ekipom glumaca snimila je i svoj redateljski prvijenac "U zemlji krvi i meda", koji govori o ljubavi Bošnjakinje i Srbina tijekom rata u BiH. Angelina je u pratnji svog životnog partnera, također poznatog glumca Brada Pitta, prije dvije godine premijerno predstavila film i u Sarajevu, a više puta bila je gošća Sarajevo Film Festivala.

Osim profesionalnog angažmana, Angelina je angažirana i na humanitarnom području, a poseban fokus svog rada stavila je na žene zlostavljane u ratu, što je i tema njezina filma. Angelina je u studenome dobila i počasnog Oscara za izvanredan trud i humanitarni rad s izbjeglicama. – Kada sam susrela one koji su preživjeli rat i silovanja, znala sam koliko sam ja sretna. Shvatila sam koliko sam bila zaštićena u životu. Bila sam odlučna da se to više ne ponovi, svi mi u ovoj prostoriji smo sretni. Ne mogu shvatiti kako ja imam ovaj život, a žena koja na drugom kraju svijeta s istom radnom etikom, strastima i možda boljim talentom za glumu zarobljena je u izbjegličkom kampu. Ona nema glas. Brine je što će njezina djeca jesti, kako će ih zaštititi i hoće li se ikad vratiti kući – kazala je tada.

Foto: Balkis Press/Press Association/PIXSELL

>>Angelina Jolie ponovno dolazi u Sarajevo

Komentara 3

Avatar noemy-no
noemy-no
20:05 27.03.2014.

O Boze ova ko petrusmen svugdi se nalazi.

KA
KasimR
20:04 27.03.2014.

Anglelina je predivna osoba. Zasluzuje Nobelovu nagradu za humanost.

Avatar noemy-no
noemy-no
20:15 27.03.2014.

Osim profesionalnog angažmana, Angelina je angažirana i na humanitarnom području, a poseban fokus svog rada stavila je na žene zlostavljane u ratu, što je i tema njezina filma. Angelina je u studenome dobila i počasnog Oscara za izvanredan trud i humanitarni rad s izbjeglicama. ...... A sta ne ides u Afghanistan tamo gdje je tvoja nacija posijala zrtve tamo si vise potrebna. Sta ne ides u Libiju, Iraq, Vijetnam, Pakistan etc pa i po Balkanu ste vi bacali bombe. Sta se ne bavis svojom sirotinjom po Americi, milioni gradjana vam nemaju socijalno osiguranje, sta stalno glumis Majku Terezu. Sta ne napises pismo svojoj Vladi da prestanu tlaciti tudje narode bilo bi ti pametnije. Sprijeciti, a ne lijeciti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije