Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Provaljene

Angelina Jolie i Lady Gaga nove su žrtve drskih hakera računa

Lady Gaga
DPA/Pixsell
03.04.2013.
u 11:41

Na internetu su osvanuli brojevi socijalnih osiguranja i kreditnih kartica, bankarski izvodi i niz drugih privatnih informacija

Računi Angeline Jolie i Lady Gage hakirani su i objavljeni na internetu. Glumica i pjevačica posljednje su žrtve online kriminalaca koji razbijaju šifre i ulaze u povjerljive financijske podatke javnih osoba da bi ih javno prikazale, javlja TMZ. Cijeli slučaj odmah je preuzeo američki FBI.

Hakeri su na internet stavili Angelinine i Gagine brojeve socijalnog osiguranja i kreditnih kartica, njihove bankarske izvode i hipoteke, kao i niz drugih privatnih informacija. Za objavu su koristili domenu s ekstenzijom ".re".

Vjeruje se da je domena stranica bazirana na Réunionu, francuskom otoku u Indijskom oceanu, udaljenom 700 km istočno od Madagaskara i 200 km jugozapadno od Mauricijusa.

Angelina i Gaga nisu prve slavne osobe, žrtve hakerskih upada u osobne podatke. Lista hakiranih celebrityja je podugačka –- Beyoncé, Kim Kardashian, Kanye West, Mel Gibson, Britney Spears, Arnold Schwarzenegger, Ashton Kutcher, Robert De Niro – samo su neke od žrtava ovog online nasilja.

Napadnuta je čak i Michelle Obama. Na internetu su objavljeni brojevi socijalnog osiguranja i bankovni izvodi američke prve dame.

FBI i losangeleska policija istragu su usmjerili prema ruskim hakerima koji su ukradene informacije objavili na domeni ".su". Stranica je ugašena, ali su informacije potom osvanule na domeni ".re".

Zasad još nitko nije uhićen, a Angelina i Gaga još nisu komentirale slučaj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije