Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predrasude o bolesti

Anđa Marić o borbi s teškom dijagnozom: Moji najbliži su gledali i mislili: 'Jadna ona, sada je još i pošandrcala'

Zagreb: Anđa Marić uspješno se popela stepenicama na pretpremijeru filma "4:2"
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/12
21.12.2022.
u 16:12

Glazbenica i spisateljica je otkrila tko joj je bio inspiracija da se ne preda u teškim trenucima. Naglasila je da se godinama osjećala kao u zatvoru.

Glazbenica i spisateljica Anđa Marić gostovala je u novoj HRT-ovoj emisiji 'Božić velikih želja' te je tamo progovorila o svojoj teškoj dijagnozi s kojom se bori već godinama, multiploj sklerozi. Anđa je otkrila tko joj je bio inspiracija da se ne preda u teškim trenucima. Naglasila je da se godinama osjećala kao u zatvoru. 

- Godinama sam bila sama tu za sebe. Kada ostaneš tako neomogućen, spriječi te tijelo u svemu. Godinama sam se osjećala kao u zatvoru. Kao da živim u svom tijelu, a kao da je moju marionetu pustio lutkar. Željela sam da se ruka digne, a ona ne ide. Isto kao i noga.

Kazala je kako je vjerovala u sebe kad nitko drugi nije

- Sami se rađamo i sami umiremo. Vjerovala sam u sebe onda kada nitko drugi nije. Moji najbliži su gledali i mislili: 'Jadna ona sada je još i pošandrcala'. Vjerovala sam da ću hodati, da je sve samo privremeno

Dotakla se i predrasuda, te priznala da je borba bila teška, ali i da su joj mnogi govorili kako nema smisla jer je bolest neizlječiva. 

- Bilo je predrasuda. Jako je teško biti javna osoba s nekom velikom dijagnozom. U kolektivnoj svijesti jest da je multipla skleroza neizlječiva. Kada bi se ja tako trudila, znali su mi govoriti da to nema smisla. 

VIDEO Anđa Marić o novoj knjizi, glazbi, životu s multiplom, Tinderu... 'Dugo sam se sramila i skrivala'

 

Ključne riječi

Komentara 3

ED
edvardl
17:39 21.12.2022.

Bravo Anđa, želim ti sve najbolje i oporavak!

Avatar Psychlist
Psychlist
17:36 21.12.2022.

Ne daj se Anđo. Sve najbolje!

NA
nasunis
17:45 21.12.2022.

Bravo Anđo ? Cime se bavis sada? Tko rezije placa? Pitam jer sam u slicnoj situaciji, izmedju poslova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije