Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teško životno razdoblje

Anđa Marić: Još ne hodam normalno, ali ide nabolje

29.04.2017.
u 17:13

Studira na IPD centru za psihoterapeuta pa je veseli što će biti kvalificirana za pomoć drugima koji prolaze ono što je i sama prošla i što je pobijedila

Pjevačica i spisateljica Anđa Marić u posljednje je vrijeme i te kako zaposlena i to je, kaže, čini iznimno sretnom i zadovoljnom. Drugi dječji roman koji je napisala već je na čitanju kod izdavača, a počela je pisati i treći. Mali predah od posla iskoristila je za posjet bratu koji živi u Berlinu.

– Bilo je divno. Obišli smo sve muzeje, jako smo se lijepo proveli. Nakon Berlina, vratila sam se u Hrvatsku, a za tjedan dana planiram otputovati u Madrid u posjet prijatelju – rekla je Anđa. Osim što piše dječje romane i putuje, okupirana je i studiranjem. Završava treću godinu na IPD centru za psihoterapeuta i veseli se što će jednog dana biti kvalificirana za pomoć drugim ljudima.

– Kako sam imala problema, neurolog me poslao na terapiju. Terapeut mi je nakon nekog vremena predložio da upišem školu jer će jednom, kada sve ovo pobijedim, ljudi htjeti ići nekome tko je bio na njihovu mjestu. Znam koliko je to meni pomoglo i kako sam nakon terapije uspjela srediti nered u glavi – rekla nam je Anđa.

Kada se ne bavi pisanjem ili učenjem, Anđa uživa u ulozi majke 13-godišnjeg sina Gašpera.

– Iako ima samo 13 godina, viši je od mene. Oboje dobro podnosimo njegov pubertet. On je sjajno dijete koje nema pretjeranih mušica. Jako je sladak, još je zaigran i ne povlači se u sebe. Ne govori mi o svojim simpatijama i ima jako dobro društvo s kojim se kvalitetno zabavlja. Zadovoljan je, stalno nekamo ide, ali to su dnevne varijante, noćni mu izlasci još nisu zanimljivi – dodala je.

Osim što je govorila o karijeri i obitelji, 40-godišnja Anđa osvrnula se i na svoje zdravlje.

– Otkrila sam uzrok svoje multiple skleroze. Liječnica mi je puno pomogla i prepisala pravu terapiju od koje mi je konačno bolje. Prošla sam teško razdoblje, jako sam smršavjela, ali sada ide nabolje. Moram se fizički oporaviti i sanirati štetu nastalu tijekom godina. Iako još ne hodam potpuno normalno, dobro mi je u glavi, nisam umorna, kao da mi je netko uklonio maglu. Idem na fizioterapije, treninge, puno hodam… optimistična sam po tom pitanju – zaključila je.

Dotaknula se i ljubavi. Otkrila nam je da u njezinu životu ima mjesta za novu ljubav, i to već dulje.

– Lako za mjesto, mjesto je već dulje slobodno, ali ljubavi nema na vidiku. Iskreno, izgubila sam vjeru da prava ljubav postoji. No ne zamaram se time, fokusirana sam na druge stvari u životu i u njima nalazim zadovoljstvo – zaključila je.

Komentara 5

PU
Pulchrum
22:40 29.04.2017.

Anđo, svaka čast, samo hrabro. Ti si primjer kako se može nadići bolest i živjeti herojski

MA
marjanko
08:42 30.04.2017.

Baš je zgodnićka

AU
austrougarskigeneral
19:55 30.04.2017.

zgodna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije