Alina Pantseyeva prva je žena pobjednica u showu "Život na vagi". U osmu sezonu showa ušla je sa 145,3 kilograma, a u finale sa 73,6 kilograma – izgubila je 71,7 kilograma! Njezina transformacija vrijedna je divljenja, a Alina je i nakon showa nastavila trenirati i paziti na prehranu. Njezin jelovnik sada je znatno drugačiji i obroci su joj balansirani. Jutro tako započinje zdravim doručkom i obično pojede ili granolu sa skyr jogurtom ili kuhana jaja sa salatom i avokadom. Za ručak na njezinom jelovniku je riba ili meso te kao prilog posluži si rižu. Večera je uvijek lagana ili je to salata s jajima, tuna salata ili juha. Za blagdane Alina nije tako stroga u pridržavanju režima prehrane, a za RTL je ispričala i kakav tradicionalni kolač se priprema u njezinoj Ukrajini. - Obavezno jelo za Uskrs prema tradiciji naše zemlje jest uskrsni kolač koji se kod nas i Ukrajinaca zove "paska" - rekla je Alina za RTL i podijelila je recept za ovu slasticu. Od sastojaka vam je potrebno 300 grama pšeničnog brašna, pola čaše mlijeka, 3 jaja, 100 grama maslaca, 100 grama šećera ili zaslađivača, 15 grama svježeg kvasca ili 10 grama suhog kvasca, 50-100 grama grožđica, suhog voća na kocke ili orašastih plodova, vanilija ili cimet po ukusu, i važno je da su svi sastojci na sobnoj temperaturi.
Postupak pripreme je sljedeći. Najprije je potrebno žumanjke odvojiti od bjelanjaka i miješati sa šećerom, u toplom mlijeku razmutiti kvasac, dodati pola brašna, promiješati da ne bude grudica, poklopiti i stavimo na toplo mjesto. Kad se volumen udvostruči potrebno je dodati sol, žumanjke sa šećerom i vanilijom, omekšali maslac, tučene bjelanjke i ostatak brašna te zamijesiti tijesto tako da ne bude jako gusto, ali se dobro odmiče od stijenki posude. Nakon toga tijesto ostaviti na toplom da se diže i udvostruči. Nakon što se tijesto udvostruči dodajte grožđice i potrebno je paziti da grožđice ne strše iz tijesta jer će zagorjeti tijekom pečenja.
Tijesto je potom potrebno staviti u kalupe, a dno kalupa obložiti nauljenim krugovima od papira te stijenke premazati maslacem. Kada se tijesto digne do 2/3 visine, stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva Celzijevih na 35-40 minuta. Za glazuru je potreban 1 bjelanjak, 100 g šećera u prahu, čajne žličice soka od limuna. Pet minuta mikserom treba mutiti bjelanjak, šećer u prahu i limunov sok tako da se dobije bijela kremasta masa kojom se prelije ohlađeni kolač. Alina kaže kako je ovaj recept predviđen je za 3-4 uskrsna kolača dimenzija 10x14 cm, a kalupe možete napraviti od pergament papira (tako da ga omotate oko staklenke i izrežete krug od kartona za dno kalupa), a možete koristiti i prazne limenke od velikih konzervi.
GALERIJA Ovo su dobitnici Večernjakove ruže, pogledajte veličanstvene prizore s pozornice HNK-a