Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA OBLJETNICA

Alen Vitasović:Tu ‘jenu noć’ želim vidjeti sve koje volim i poštujem

28.02.2018.
u 08:24

Istarska pop-zvijezda koja i dalje ima vjernu publiku 17. ožujka velikim će koncertom obilježiti 25 godina karijere i 50 godina života

Jedna od najvećih istarskih pop-zvijezda, pjevač Alen Vitasović, u povodu 25 godina samostalne karijere i 50 godina života održat će veliki koncert u subotu 17. ožujka u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula u 20 sati. Bit će to prvi Vitasovićev samostalni koncert u INK-u, a ujedno i presjek svih njegovih perioda. Kako je glazbenik i najavio, dvosatni koncert uveličat će njegovi brojni kolege, ali i prijatelji.

Impozantna lista gostiju

– U zadnje tri-četiri godine karijera mi je krenula nabolje. Bit će ovo lijepa obljetnica kojom ću proslaviti 25 godina samostalne karijere, 35 godina sveukupne karijere i 50 godina života. Pozvat ću sve prijatelje i suradnike s kojima sam radio. Moram priznati da se jako veselim koncertu i zaista bih tu večer volio vidjeti sve one koje volim i poštujem – kaže Vitasović kojem će se na pozornici pridružiti otac Tone, frontmen Crvene jabuke Dražen Žerić-Žera, Dražen Turina-Šajeta, Duško Jeličić, a bit će tu i Livio Morosin, Željko Đikić, Jelena Milović, Alen Špada, Dean Vitasović, Livio Moscarda, Buco Zgrablić, Eva Čiček i brojni drugi. Kao i uvijek, bit će tu prateći bendovi, a uz Vitasovića će nastupati njegovi svi dosadašnji suradnici pa će zasvirati Lada band, Anelidi, Amadeus band, Superfree, Replay band, Company band i aktualni The Band. U gotovo 25 godina karijere Vitasović je izbacio brojne antologijske hitove kao što su „Ne moren bež nje“, „Jenu noć“, “Niš mi se ne da” i „Ja ne gren“, a da je i instrumentalno nadaren, dokazuje činjenica da svira saksofon, klavijaturu, harmoniku, flautu te druge instrumente. Sa šest-sedam godina s ocem je počeo nastupati na svadbama i seoskim feštama po Istri. Prvi bend osnovao je kada je imao tek 12 godina, a promovirao ga je crtajući flomasterom plakate koje je zatim lijepio po selu. Tijekom srednje škole počeo je nastupati po terasama restorana, a onda je nekoliko godina svirao po Skandinaviji. Po povratku u Istru, karijera mu je doživjela uspon, posebice kada je upoznao Livija Morosina s kojim je snimio poznate stihove “Ja ne moren više tako, ja ne moren bez nje”.

Odlikovao ga predsjednik

Poznati pjevač 1997. godine odlukom predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana dobio je Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobit doprinos kulturi. Svaki njegov koncert donosi poseban doživljaj za sve prisutne, a tako će zasigurno biti i na obilježavanju obljetnice koju publika s nestrpljenjem očekuje kako bi mogla u sav glas s Vitasovićem zapjevati neke od njegovih najvećih hitova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije