Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javno govori o tome

Aleksandar Stanković: Već 14 godina borim se s depresijom, skroz sam bio dezorijentiran uoči jedne emisije

Aleksandar Stanković, voditelj i urednik emisije Nedjeljom u 2
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/9
07.09.2023.
u 13:19

Kroz što je sve prolazio otkako mu je dijagnosticirana depresija i kakvo je njegovo iskustvo, HRT-ov urednik i voditelj odlučio je podijeliti u knjizi "Depra"

Voditelj i urednik jedne od najdugovječnijih HRT-ovih emisija "Nedjeljom u 2", Aleksandar Stanković izdaje novu knjigu. Za razliku od njegovih prethodnih literarnih uradaka "Sto faca i Aca" te "Igor Mandić na mjesecu", nova knjiga s njegovim potpisom potpuno je drukčija i u njoj je Stanković bez zadrške progovorio o depresiji s kojom se bori već 14 godina te je isto toliko na antidepresivima i sada je odlučio o toj temi kroz svoje iskustvo progovoriti u knjizi "Depra".

– Bilo mi je toliko loše da sam odlučio otkazati emisiju. Rekoh to i producentici. "Stvarno ne mogu." Popio sam antidepresiv i anksiolitik i nema pomoći. Noge mi se tresu, usta su suha i potpuno sam dezorijentiran. Moglo bi se dogoditi tijekom emisije da zaboravim kako se gost zove, ili da mu ne uspijem postaviti pitanje. Teško sastavljam rečenice. Ne mogu se prisjetiti pojedinih riječi – opisao je Stanković za Telegram, u čijem izdanju i izlazi knjiga, situaciju kada je zamalo otkazao emisiju u kojoj mu je gost bio Nikola Pilić i kako je odmah nakon emisije pohitao doma u krevet i zatrpao se tabletama.

Kaže kako je svoje iskustvo odlučio podijeliti u knjizi kako bi pomogao drugim ljudima koji imaju problema s depresijom i da barem djelomice s njih skine stigmu luđaka koji su izopćeni iz zajednice. Priča o tome kako je najveći napad depresije imao šest mjeseci nakon rođenja kćeri. 

– Kada sam postao neupotrebljiv, znao sam da mi je ići k psihijatru. Htio sam da mi bude bolje, da počnem osjećati nešto, da bližnji ne pate zbog mene, na koncu da ne patim ni ja. Psihijatrica je brzo dijagnosticirala depresiju, krenuli smo s liječenjem i malo po malo rezultati su došli. Međutim, paralelno sam išao na sve moguće pretrage. Srce, tlak, štitnjača… Mnogi ljudi u depresiji to rade. Želiš isključiti sve druge faktore ili se zavaravaš. Valjda bi mi bilo lakše da je štitnjača pa da sve mogu pripisati hormonalnoj neravnoteži – ispričao je Stanković. 

Svjestan je kako će javno i otvoreno progovaranje o njegovu mentalnom zdravlju privući pažnju i jasno mu je zašto ga je supruga više puta pitala je li siguran da to mora podijeliti s ostatkom svijeta, a Stanković kaže: – Očekujem da će korist od knjige biti veća od eventualne štete koju ćemo pretrpjeti kao obitelj.

VIDEO Melkior o tipovima gostiju: 'Uzeo si mi novac jedanput i više me nikad nećeš vidjeti'

 

Komentara 10

DU
Deleted user
13:37 07.09.2023.

Tko ne bi bio u depresiji da je prisiljen razgovarati s 90% svojih gostiju, još s nekima nekoliko puta, horor.

DU
Deleted user
14:58 07.09.2023.

Lijepo daš otkaz na HTV-u koji ne ovisi o tržištu ni gledanosti nego od posebnog poreza koji ubiru samo za sebe i koji osigurava uvijek sigurnu plaću i odeš raditi u Konzum ili negdje drugdje, a ovaj posao ostaviš nekome tko nema tih problema.

ZE
Zeneka
11:50 09.09.2023.

Nije to bolest, to je savjest!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije