Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pucnjava na setu

Alec Baldwin i rekviziterka optuženi za ubojstvo iz nehata na setu filma "Rust"

Actor Alec Baldwin in New York
Foto: David Dee Delgado/REUTERS
1/4
31.01.2023.
u 22:32

Strašna tragedija koja se dogodila krajem 2021. godine na ranču Bonanza Creek, popularnoj filmskoj lokaciji južno od Santa Fea, na snimanju filma "Rust" šokirala je cijeli svijet.

Glumac Alec Baldwin i rekviziterka Hannah Gutierrez-Reed optuženi su u utorak za ubojstvo iz nehata za fatalni pucanj od kojeg je stradala snimateljica Halyna Hutchins na setu vesterna "Rust" 2021. godine, rekao je glasnogovornik tužitelja američke savezne države New Mexica. Okružna odvjetnica Mary Carmack-Altwies najavila je 19. siječnja da će podnijeti tužbu do kraja mjeseca, nakon mjeseci spekulacija da ima dokaze da je Baldwin pokazao kažnjivo nepoštivanje sigurnosnih propisa kad je revolverom kojim je vježbao ispalio pravi metak koji je usmrtio Hutchins.

Heather Brewer, glasnogovornica ureda tužitelja, rekla je da je okružna odvjetnica podnijela tužbu protiv Baldwina i Gutierrez-Reed. Glumac je zanijekao odgovornost za pucanje, rekavši da je napeo revolver, ali da nikad nije povukao okidač i da je bio posao Gutierrez-Reed i drugih stručnjaka za oružje da osiguraju da u njemu nema metaka.

Gutierrez-Reed je rekla da je provjerila da su meci u pištolju lažni prije nego što ga je predala prvom asistentu redatelja Daveu Hallsu. Halls je revolver predao Baldwinu, rekavši da je "hladan", što znači da nema eksplozivno punjenje, prema policiji. Prema sigurnosnim smjernicama u filmskoj industriji, glumci pretpostavljaju da u vatrenom oružju nema pravih metaka. Pravi meci su strogo zabranjeni na setovima.

Video: Alec Baldwin u prvom intervjuu nakon ubojstva snimateljice na setu: “Ne mogu reći tko je odgovoran, ali znam da nisam ja”

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije