Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

2000-te: Desetljeće u kojem smo vidjeli sve

2000-te: Desetljeće u kojem smo vidjeli sve
Foto: PR FOTO
1/3
PR
Autor
PR članak
09.09.2015.
u 15:13

Pogled unatrag na prvu dekadu dvijetisućitih godina, čini nas svjedocima događanja koja tek sada, sa odmakom, možemo sagledati kao stvarnost koja je uvelike promijenila svijet i ima veliki utjecaj na današnji način života. To su i godine koje će odrediti naš način života i u budućim desetljećima.

Dokumentarni serijal “2000-te - desetljeće u kojem smo vidjeli sve”, prvi je dokumentarni serijal koji nam razotkriva duboke, globalne, tehnološke i društvene promjene iz perioda kada internet nije bio uzurpiran od strane korporacija, kada su društvene mreže bile u povojima, kada su prirodne katastrofe i teroristički napadi zauvijek promijenili planet na kojem živimo.

U sklopu serijala 2000-te vidjet ćemo 4 specijala:

1. 2000-te: Desetljeće u kojem smo vidjeli sve

- u prvoj epizodi naziva “Nulta točka”, 12.rujna u 21:55h vidjet ćemo kako su osobe poput Rudyja Giulianija, Donalda Trumpa, Sharon Osbourne, Billa O'Reillyja, Michaela Moorea, Randyja Jacksona, Dicka Cheneyja i mnogi drugi utjecali na događanja na početku dvijetisućitih. Prisjetit ćemo se kontroverznih izbora za američkog predsjednika 2000. godine, fenomena popularnosti reality showova, američke objave rata Al-Qaedi, globalnih prijevara, početka nove ere u sferi filmskih efekata u “Gospodarima prstenova” i “Harry Potter-u”, izuma iPoda i ostalih dotad nezamislivih događanja i izuma.

- u drugoj epizodi” Rast i pad” 13. rujna u 21.55h pratit ćemo događanja u drugoj polovini desetljeća vezana uz tehnološka dostignuća, kulturna događanja i prirodne katastrofe izazvane od strane čovjeka.

2.Posljedni sati” 11. rujna u 20:55h vode nas u New York kako bismo vidjeli kako je izgledao dan prije napada na toranj Svjetskog trgovačkog centra i kako nekada male odluke i izbori mogu već sutradan postati pitanje života ili smrti. Priče običnih ljudi o poslijednjem danu bezbrižnosti podsjetit će nas na činjenicu da je svijet 11.9.2001. zauvijek prestao biti sigurno mjesto.

3. Najveće tragedije 11. rujna u 22:55h podsjetit će nas na najtužnije događaje desetljeća; kako na razarajuće tsunamije i prirodne katastrofe koje su opustošile jugoistočnu Aziju, tako i na niz tragedija koje su zadesile celebrity-e i zvijezde svjetskog glasa. Odlazak Michaela Jacksona samo je jedan od najtužnijih.

4. YouTube revolucija 13. rujna u 20:55h je priča o najutjecajnim video klipovima te o prerastanju jedne male platforme u korporaciju koja je preobrazila pop-kulturu, svrgnula svjetske vlade i stekla moć za koju je nazamislvo da je izgrađena u samo jedno desteljeće. Ovo je priča o ljudima koji su stvarali YouTube i o zvijezdama kojima je YouTube donio planetarnu popularnost.

Izvršni producenti serijala su Jane Rooth, Peter Lovering i Fred Hepburn.

Želite prijaviti greške?