Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

2. festival "U zagrljaju glazbe, kamena i mora"

U zagrljaju glazbe, kamena i mora
22.08.2022.
u 16:34

Drugi festival “U zagrljaju glazbe, kamena i mora” u Vrsaru početkom rujna pretvorit će kamenolom Montraker u očaravajuću pozornicu rezerviranu za niz nezaboravnih koncerata

Festival će prvu večer 8. rujna u 21 sat otvoriti Tomislav Bralić i klapa Intrade, jedni od naših najpoznatijih višestruko nagrađivanih izvođača koji će publiku očarati predivnim klapskim pjesmama. Drugu večer, 9. rujna u 21 sat, nastupit će Božo Vrećo, lirski tenor koji svojim anđeoskim glasom ispjevava najdublje emocije s kojima se svi mogu poistovjetiti. Treću večer, 10. rujna u 21 sat, u Montraker dolazi Queen Real Tribute, vrhunski, profesionalni glazbenici, obožavatelji grupe Queen, koji su odlučili oživjeti uspomenu na svoju najdražu glazbu i postali vodeći svjetski tribute bend grupe Queen. Festival će 11. rujna u 21 sat zatvoriti gitarski virtuoz Vlatko Stefanovski i V3 Trio koji će zadiviti svojim glazbenim kombinacijama instrumentalnog rocka, etno jazza, bluesa i jazz fusiona, stvarajući zanimljive i prelijepe zvučne pejzaže.

Festival “U zagrljaju glazbe, kamena i mora’’ rodio se prošle godine u organizaciji Music Timea, a ideju je u suradnji s gradom Vrsarom odlučio provesti producent Tomislav Kašljević koji ističe kako se radi o jedinstvenom događaju na zaista jedinstvenoj lokaciji. "Nakon što sam vidio to impresivno mjesto, znao sam da tamo moramo napraviti festival. Ideja je da svakako dovedemo najbolja regionalna glazbena imena i mislim da smo u tome i uspjeli" - rekao je Tomislav Kašljević.


Od 8. do 11. rujnaVrsar, kamenolom Montraker
8. rujna u 21 sat - Tomislav Bralić i klapa Intrade
9. rujna u 21 sat - Božo Vrećo
10. rujna u 21 sat - Queen Real Tribute
11. rujna u 21 sat - Vlatko Stefanovski i V3 Trio


Inače, Vrsar s ponosom nosi ime "kiparski grad", a u zapuštenom kamenolomu Montraker svako ljeto od 1991. godine održava se istoimena ljetna kiparska škola koja počinje prvog tjedna rujna. Skulpture iz prijašnjih radionica u Montrakeru mogu se vidjeti na plažama, autokampovima, vrsarskoj rivi i u gradskim parkovima. Iz vrsarskog kamenoloma vadio se nadaleko poznati Vrsarski kamen od kojeg su građene neke od najznačajnijih zgrada u Veneciji. Kamenolom Montraker nalazi se na poluotoku sjeverozapadno od starogradske jezgre Vrsara (sa sjeverozapadne strane crkve i stare benediktinske opatije svete Marije) te je svojom veličinom, lokacijom i povijesnim značenjem zasigurno najvažnije nalazište kamena na Vrsarštini.

Festival “U zagrljaju glazbe, kamena i mora’’ izvanredni je glazbeni spektakl koji zadivljuje i očarava publiku. Poslušajte vrhunske glazbenike u jedinstvenom ambijentu prapovijesnog kamenoloma Montraker! Uživajte u predivnoj glazbi na nenadmašnoj lokaciji u Vrsaru od 8. do 11. rujna, svake večeri u 21 sat. Ulaznice za festival, odn. koncert možete pronaći u sustavima Eventim i Mojekarte.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije