Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obiteljske serije

“1001 noć” bez rivala, sapunica na HTV-u možda tek 2011. godine

'1001noc30_nnn_ekr_140910'
Foto: ''
1/3
22.09.2010.
u 20:28

Dok državu trese groznica zbog turske sapunice “1001 noć” koja se emitira na RTL-u, na javnoj televiziji jučer se raspravljalo o proizvodnji domaće telenovele.

Dok državu trese groznica zbog turske sapunice “1001 noć” koja se emitira na RTL televiziji, na javnoj televiziji jučer se raspravljalo o proizvodnji domaće telenovele. Iako svjesni da je takav sadržaj potreban HTV-u, Vijeće HRT-a moralo je prihvatiti financijski izvještaj Dramskog programa prema kojem je jasno da novca za takav projekt trenutačno nema.

Naime, tijekom 2009. godine na naplatu su došli dugovi za već emitirane sapunice “Ponos Ratkajevih”, “Sve će biti dobro” i “Dolinu sunca” te za serije “Mamutica” i “Dome, slatki dome”, pa od oko 60 milijuna kuna koliko je bilo namijenjeno Dramskom programu nije ostalo sredstava da se u ovoj godini krene s bilo kakvim novim projektima. S druge strane, u 2011. godine bit će donesen novi Zakon o HRT-u pa još nije jasno kako će se to odraziti na natječaj za sapunicu te hoće li se moći snimiti u proizvodnji javne televizije.

Prijedlog je Dramskog programa da se sva moguća sredstva usmjere u seriju o Domovinskom ratu Kristijana Milića te u produkciju dječjih filmova. Vijećnici su ovaj prijedlog podržali, ali zabrinjava ih što se Milićeva serija priprema već godinama, a snimanje još nije ni počelo.

Na sjednici je zaključeno kako se prihvaća izvještaj o 2010. godini, ali Vijeće zahtijeva novu sjednicu kada Dramski program i Ravnateljstvo HRT-a naprave strategiju za 2011. godinu.

Komentara 10

FI
fićo
20:53 22.09.2010.

postedite nas hrvatskih kvazi sapunica i pseudoglumaca iz produkcije veljaca i ostalih posvudusa te pare rade podajte djecijoj bolnici ili investirajte u nest koristno

MA
mare0801
06:06 23.09.2010.

tko se dosjetio fantastične ideje o produkciji dječjih filmova?Tko će to gledati?U poplavi stranih kanala s dječjim serijama i filmovima nema teorije da ti filmovi budu gledani.O očajnoj glumi djece u hrvatskim serijama da ne govorim. Sjecam se radijske emisije i gostovanja J.Marušića povodom premijere \"Duge\",njegovog crtića po dosadnoj priči D:Šimunovića.Rijetko viđenom prepotencijom govorio je o svom filmu,ne skrivajući da očekuje nominaciju za Oskara za anim.film.Koliko znam doživio je debakl u kinima.

MA
Macaktom
09:59 23.09.2010.

ma je_ale vas usrane sapunice dajte nešto korisno na tv-u

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije