Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Samsung će predstaviti najtanji televizor na svijetu

08.01.2009.
u 12:16

Korejska tvrtka Samsung Electronics tvorac je najtanjeg televizora na svijetu, koji je nedavno ugledao svjetlo dana. Riječ je o televizoru s LCD ekranom i sustavom pozadinskog osvjetljenja uz pomoć LED dioda.

Naime, debljina ovog televizora iznosi svega 6,5 milimetara. Prototip ovog televizora bit će predstavljen na sajmu elektronike u Las Vegasu koji počinje danas.

Na svjetskom tržištu elektronike neprestano raste konkurencija, pa je tako i sve intenzivnija potražnja za što tanjim, što manjim i što laganijim proizvodima.

Na ovom sajmu bit će predstavljen i najlakši LCD televizor, širine ekrana 32 inča, koji je izradila japanska tvrtka JVC. Ovaj je aparat tek pola milimetra deblji od novo Samsungovog televizora.

Od prošlogodišnjeg sajma u Berlinu kad su posljednji put predstavljene slične novotarije najtanji LCD televizori tako su se "udebljali" za čitav milimetar. Tada je 8 milimetara bio "debeo" Philipsov LCD televizor.

U skoroj budućnosti televizori bi mogli biti još tanji, jer je sve češće u upotrebi tehnologija dioda koje odašilju organsko svjetlo. (NaM)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?