Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29.03.2013. u 12:00

Oni su očito izvrsno informirani i djeluju preventivno, a pa ne bi bilo zgorega pratiti odakle povlače svoj novac i kamo ga usmjeravaju.

Oni koji imaju zaista puno novca, a držali su ga u ciparskim bankama, odavno su ga premjestili na sigurnija mjesta. Ruskim tajkunima i oligarsima zvono na uzbunu zazvonilo je još prije nego što se odmotala kriza u Grčkoj, a oni su još prije šest mjeseci uglavnom povukli sav značajniji kapital iz ciparskih banaka, premjestili ga u Sjedinjene Države i krenuli u investicije. Uglavnom u skupe i atraktivne nekretnine.

Oni su već više od godinu dana svjesni da kriza eurozone nije ni jednostavna, ni lako rješiva, ni kratkotrajna, pa je jedini mogući zaključak bio da novac treba povući tamo gdje gospodarstvo i financije pokazuju sigurne znakove oporavka. Neki od njih čak su i izjavili da su na Cipru ostavili nešto sitno – nekoliko stotina tisuća eura.

Oni su očito izvrsno informirani i djeluju preventivno, a pa ne bi bilo zgorega pratiti odakle povlače svoj novac i kamo ga usmjeravaju. To bi moglo poslužiti kao indikacija neke nove krize ciparskog tipa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?