Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠE NIJE TRENER ZAGREBA

Vujović: Zoran Gobac je moj prijatelj, a klub mi je bio druga obitelj

Veselin Vujović i Josip Valčić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
18.10.2016.
u 09:20

– Morali smo povući taj potez. Treba nam trener koji će 24 sata biti uz klub i više ne dolazi u obzir angažman trenera koji će trenirati i neku reprezentaciju. S Vujovićem smo sjajno surađivali na svim poljima. Da imamo novca, platili bismo Vujoviću da ostane. Nažalost, mi novca nemamo – rekao je Ančić.

Veselin Vujović nije više trener rukometaša PPD Zagreba. Čelnici kluba odlučili su tako doslovce preko noći, u trenutku kada je Vujović bio spreman ostati i dok postoji i najmanja šansa u Ligi prvaka.

– U klubu su mi rekli: Ili PPD Zagreb ili slovenska reprezentacija. Jer, oboje ne može zbog mojih brojnih izostanaka. Zbog Olimpijskih igara nije me bilo tri mjeseca, a sada se bliže pripreme za Svjetsko prvenstvo i ponovno me ne bi bilo, dva mjeseca. U redu, rekao sam da bih onda ostao u klubu, ali da mi osiguraju onoliko novca koliko sam dobivao kao slovenski izbornik. Rekli su da nemaju toliko. Onda sam rekao da barem kupe tri-četiri dobra igrača. Rekli su da ni za to nemaju novca. Nažalost, nije mi preostalo drugo nego da sporazumno raskinem ugovor sa PPD Zagrebom – rekao je Veselin Vujović.

Arena je bila moj sudac

Nije mu bilo lako, osjetilo se to u glasu.

– Nije mi lako, bio sam ponosni građanin Zagreba, Arena je bila moj sudac. Kada vam 10.000 ljudi plješće onda to nešto znači. Zoran Gobac mi je prijatelj, bio i ostat će. Ante Ančić, direktor kluba, bio mi je kao rođak. Klub mi je bio druga obitelj. I zato se nadam da ovo nije zbogom već doviđenja i vjerujem da ću se jednog dana ovdje vratiti. Nažalost, ove sezone moje se ambicije nisu poklopile s ambicijama kluba, imali smo i dosta nesreća, od ozljeda i bolesti pa do mojih izostanaka zbog obveza prema slovenskoj reprezentaciji. Iza sebe ostavljam uspješne dvije sezone, iza mene ostaju samo lijepe uspomene vezane uz klub i grad. Kada bolje razmislim, možda je ovo i najispravniji potez, da odem, a novom treneru mogu poželjeti samo puno sreće. Bude li trebao moj savjet, bit ću mu na raspolaganju – rekao je Vujović, koji će danas na utakmici SEHA Gazprom lige protiv slovačkog Tatrana (dvorana Sutinska vrela, 17 sati) biti na tribini.

– Naravno da ću doći i podržati svoju dojučerašnju momčad – rekao je Vujović.

U klubu za sada neće angažirati novog trenera.

– I za nas se sve dogodilo iznenada tako da nismo stigli ni s kim od kandidata razgovarati a niti razmišljati tko bi to uopće bio. Do stanke i okupljanja reprezentacije za EHF tjedan (od 31. listopada do 6. studenoga, nap. a.), momčad će voditi Andrija Nikolić, dosadašnji pomoćni trener. Novost je što će uz njega na klupi biti Božidar Jović, glavni menadžer kluba. Do te stanke igrat ćemo tri utakmice SEHA Gazprom lige, protiv Tatrana (18. 10.) i Izviđača (29. 10.) na domaćem parketu, te kod Meškova u gostima (26. 10.). U Ligi prvaka igramo u subotu protiv Vardara – rekao je Ante Ančić, direktor kluba.

Vratit će se Vuja...

U klubu žale za Vujovićem.

– Morali smo povući taj potez. Treba nam trener koji će 24 sata biti uz klub i više ne dolazi u obzir angažman trenera koji će trenirati i neku reprezentaciju. S Vujovićem smo sjajno surađivali na svim poljima. Da imamo novca, platili bismo Vujoviću da ostane. Nažalost, mi novca nemamo. Primjerice, Meškov ima neograničen budžet. Njegova dva igrača, Atman i Kristopans, dobivaju novca kao cijela naša momčad. I kako da se ravnopravno nadmećemo s njima. Vujović će nam ostati veliki prijatelj i siguran sam da će se jednog dana vratiti – rekao je Ančić.

U klubu su svjesni da su ih pratili pehovi.

– Naši igrači Šebetić i Pavlović vratili su se s priprema reprezentacije ozlijeđeni, Horvata zbog priprema i nastupa na OI nije bilo jako dugo. Slovenski igrači još se nisu prilagodili, a Cingesar i Miklavčič još su se ozlijedili u nezgodnom trenutku. Što se tiče igrača, nećemo nikoga dovoditi, niti će netko otići. Veliko pojačanje bit će nam Igor Vujić koji ima pravo nastupa u Ligi prvaka u šestom kolu – zaključio je razgovor Ančić. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije