Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAMIR BIČANIĆ:

Oprez s Tunižanima, znam ih dobro, nisko udaraju i jako su prgavi

Damir Bičanić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
13.01.2015.
u 12:00

Savez je postavio svoj cilj, to je četvrtfinale, ali i mi igrači imamo neki svoj.

Damir Bičanić, član francuskog Chamberyja, prvi je izbor Slavka Goluže na mjestu lijevog vanjskog pucača. Na tom mjestu još je 2013. godine na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj zamijenio ozlijeđenog Blaženka Lackovića.

– Već svi polako mislimo na Austriju s kojom igramo u petak, 16. siječnja. Svi misle da će to biti lagana utakmica, ali neće nimalo. Mi znamo da nam prvo mjesto u skupini donosi puno lakši ždrijeb u osmini finala i zato ne smije biti kikseva ni u jednoj utakmici – rekao je Bičanić.

Još čekamo videouratke

Još nije gledao nijedan video s najnovijim utakmicama austrijske reprezentacije.

– To nas sad čeka, ali nas je izbornik već upozorio na neke njihove bitne igrače, kojim sustavom igraju. Kada pogledam video, znat ću puno više – istaknuo je.

Već u drugoj utakmici čeka nas derbi skupine s Tunisom, s reprezentacijom koja nas je namučila u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Londonu 2012. godinu i koju vodi naš trener Sead Hasanefendić.

– To će sigurno biti jedna od bitnijih utakmica naše skupine. Oni će sigurno igrati "duboku" obranu koja dosta umara suparnika. I još su jako agresivni u toj obrani. Mi ćemo morati izbjegavati te kontakte da se ne bi dogodio London gdje su nas dobro izudarali i gdje smo nakon te utakmice bile jako, jako umorni. Poznajem velik dio njihovih igrača jer gotovo svi igraju u francuskoj ligi. Prgavi su i znaju nisko udarati – kaže Bičanić.

Znamo samo Jamalija

O Iranu se najmanje zna. Samo da njihov najbolji igrač Imam Moorchegani Jamali grije klupu u mađarskom Veszpremu.

– Mislim da imaju i jednog dobrog pivota. Ali na vrijeme ćemo ih upoznati. To je tek treća utakmica u skupini – kaže Bičanić.

Makedoniju te Bosnu i Hercegovinu svi naši igrači jako dobro poznaju, pa tako i Bičanić. Izbornik Makedonije Ivica Obrvan trener mu je u Chamberyju.

– Ne budemo li pravi, mogu nas neugodno iznenaditi. BiH je možda opasnija jer joj je ovo prvo veliko natjecanje, držat će ih euforija. Imaju sasvim solidnu momčad. Makedonci se dižu, oni sigurno zaslužuju da budu u vrhu svjetskog rukometa. Imaju zaista odlične igrače – istaknuo je Bičanić.

Hrvatska će među posljednjima doći u Katar, samo tri dana prije prve utakmice.

– Pa nije sad neka velika razlika u klimatskim uvjetima da bi bilo problema s prilagodbom – zaključio je Bičanić.

>> Rukometaši prije odlaska u Katar posjetili kardinala Bozanića i primili Božji blagoslov

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije