Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSTIMA PLJESAK U UMAGU

Hrvatska deklasirala Srbiju i najavila velike stvari za Svjetsko prvenstvo

Rukometaši
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/14
09.01.2015.
u 19:42

Bilo je 35:28 za naše rukometaše u atmosferi koju su iz tabora Srbije pohvalili

Dugo dugo, možda nikad otkako je sagrađena, umaška dvorana Marija i Lina nije bila tako puna kao sinoć u prijateljskoj utakmici između rukometaša Hrvatske i Srbije (35:28). U dvoranu koja ima 1000 sjedećih mjesta naguralo se još toliko ljudi.

Tako će biti i danas kada će ove dvije reprezentacije ponovno igrati prijateljsku utakmicu (18 sati) u Rijeci. Dvorana Zameta odavno je već rasprodana. Svaka čast na dočeku i gostoprimstvu – prvo što je primjetio Dejan Perić, izbornik Srbije. Srbi su dočekani sa pljeskom, za vrijeme intoniranja njihove himne nije se čuo niti jedan zvižduk. U redu, izašli su nam u susret kada nam je Mađarska otkazala, trebalo ih je lijepo ugostiti.

Opet, da se igralo za bodove, nisam siguran da bi bili ovako lijepo dočekani. Prijateljske utakmice su ipak nešto drugo, premda se naši dečki na parketu nisu ponijeli nimalo prijateljski protiv "komšija". Završilo je plus sedam, a moglo je i puno, puno više. Nisam zadovoljan samo kako smo otvorili drugo poluvrijeme kada je Srbija smanjila na samo minus tri.

Morao sam zatražiti time-out i malo se izderati na moje igrače. Počeli su igrati neku svoju utakmicu, igrali smo prestatično. Nakon time-outa krenulo je na bolje i bilo je puno dobrih stvari za vidjeti – istaknuo je Slavko Goluža, hrvatski izbornik. Počela je postava sa eurospkog prvenstva u Danskoj s tim što je u sastavu umjesto viroznog Bičanića na mjestu lijevog vanjskog pucača zaigrao Ivan Slišković. Ono što je novost jest činjenica da smo bili opasni sa svih strana, a jako oružje bit će svakako tandem Duvnjak-Karačić.

I to kad su zajedno u igri, na srednjem, Dule na lijevom vanjskom. Pa dobro, Dule i ja se znamo jako dugo, ali dugo i nismo igrali jedan pored drugoga – rekao je Igor čiji brat Ivan pak nastupa za Bosnu i Hercegovinu. Čujemo se gotovo svaki dan, izmjenjujemo informacije. Oni su već u Dohi. Bit će to zanimljiva utakmica protiv njega – rekao je Igor.

Ako mi morali ocjenjivati učinke naših igrača onda su nam sva četiri krila bila za čistu peticu, posebice desna. Ivan Čupić imao je "one man show" , a Zlatko Horvat ga je još bolje odmjenio. Njih dvojica kombinirano su postigla 15 pogodaka iz isto toliko pokušaja. Neću reći ništa novoga ali Hrvatska si je postavila visoke ciljeve u Katru. A ti ciljevi su medalja. Sviđa mi se kako Hrvatska igra obranu, a u napadu ne znaš odakle prijeti veća opasnost. Još kada se tome pridodaju dobre obrane vratara onda Hrvatska može i na sam vrh – rekao je Dejan Perić.

>> Goluža: Vukovića nema zbog pomlađivanja. Gobac: Pošišat ćemo igrače!

Komentara 18

Avatar Abcda
Abcda
22:15 09.01.2015.

Dvorana puna ..... navijaca Srbije .

Avatar JustinCase69
JustinCase69
20:39 09.01.2015.

Ma dajte pustite dečke da igraju i nemojte ih dizati u nebesa prije nego je prvenstvo i počelo..

DC
damir.cerpinko
20:26 09.01.2015.

tvoje pitanje bluestar otkriva i tvoju diagnozu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije