Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči dohe

Goluža: Vukovića nema zbog pomlađivanja. Gobac: Pošišat ćemo igrače!

Slavko Goluža
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
23.12.2014.
u 15:18

Prvi cilj je da osiguramo kvalifikacije za Olimpijske igre 2016. u Riju. Drugi cilj je medalja, kaže Gobac.

Objavljen je skraćeni popis za Svjetsko rukometno prvenstvo u Dohi, a tih 20 odabranih igrača 26. prosinca odlaze na prvu fazu priprema u Umag.

– Prva faza traje do 31. prosinca, a druga počinje 2. siječnja. Tada ćemo odigrati dvije trening-utakmice protiv srpske reprezentacije u Umagu i Rijeci, 9. i 10. siječnja. Konstantno radimo na pomlađivanju reprezentacije, ali naravno, ne na štetu rezultata. Vidjet ćemo što možemo s dečkima koje imamo. Te pripremne utakmice trebali samo odigrati s Mađarima, ali oni su promijenili izbornika i odustali iz samo njima znanih razloga – objasnio je Zoran Gobac, dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.

– Srbi će nam biti dobri sparing-partneri. U grupi imamo mnogo balkanskih zemalja i moći ćemo se pripremiti na takvu vrstu rukometa – dodao je reprezentativac Manuel Štrlek.

Nakon prvog objavljenog popisa od 28 igrača ostali je njih 20: Mirko Alilović (Veszprem), Ivan Pešić (Meškov Brest), Filip Ivić (PPD Zagreb), Manuel Štrlek (Kielce), Ivan Ninčević (Bešiktaš), Lovro Šprem (PPD Zagreb), Ivan Čupić (Kielce), Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Igor Vori (PSG), Željko Musa (Kielce), Ilija Brozović (PPD Zagreb), Marko Kopljar (PSG), Luka Stepančić (PPD Zagreb), Mario Vuglač (PPD Zagreb), Damir Bičanić (Chambery), Ivan Slišković (Celje PL), Jakov Gojun (PSG), Sandro Obranović (PPD Zagreb), Josip Valčić (PPD Zagreb), Igor Karačić (Vardar).

Izbornik Slavko Goluža objasnio je zašto na popisu nema nekih igrača koje smo očekivali.

– Vukovića nema jer radimo na pomlađivanju reprezentacije i odlučili smo dati priliku Bičaniću, Sliškoviću, Karačiću i Obranoviću. U više navrata razgovarao sam s Denisom Buntićem. Zamolio me da ga oslobodim od ove akcije zbog obiteljskih razloga i moramo to poštovati. Kod Lackovića i Loserta su u pitanju ozljede.

Nakon prve faze priprema popis će se rezati na 18 igrača, a u Dohu ih ide 16. Gobac objašnjava da iz Dohe postoji direktna zračna linija za Zagreb i, ako budu potrebne izmjene, to će biti lako izvedivo.

Što savez očekuje od SP-a Doha 2015.?

Gobac je bio kratak i jasan:

– Prvi cilj je da osiguramo kvalifikacije za Olimpijske igre 2016. u Riju. Drugi cilj je medalja.

Što igrači očekuju od Saveza?

– Trebamo im isplatiti još jednu premiju za Španjolsku i onda smo riješili sve obveze. Nadamo se da će nas za sljedeću godinu dečki opet obvezati na takav način.

Iako je stožer zadovoljan onime što je vidio na kvalifikacijskim utakmicama u listopadu, kažu da se još mora raditi. Posebnu euforiju očekuju na tekmi protiv domaćina pa je bitno odraditi i jake psihičke pripreme.

– Radit ćemo na malo boljim fizičkim priprema, ali i na disciplini. Ne želimo igračima uskraćivati neke njihove slobode. Međutim, kada su u dresu, trenirci reprezentacije moraju se malo drukčije ponašati nego kada predstavljaju svoj klub ili sebe privatno. Zadovoljni smo sa 90% njihova ponašanja, a još ćemo ovih 10% podignuti tijekom priprema. Malo ćemo ih ošišati da izgledaju "kako Bog zapovijeda" – kazao je Gobac.

– U petak krećemo u 9 sati ispred Hotela Panorama. U isto vrijeme krećemo i 2. siječnja pa, tko želi, dobro došao je da nam dođe poželjeti sretnu novu godinu – zaključio je tehnički direktor Ivica Udovčić.

>>Nema više "vuka", zlatnog iz Atene

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije