Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Rujanfest – duh Oktoberfesta napokon i u Zagrebu

gos_rujan_tx.jpg
import
18.09.2008.
u 09:56

Nakon brojnih kulturnih, sportskih i koncertnih događanja koja su Zagreb tijekom posljednjih godina stavila uz bok europskim metropolama, od 24. do 30. rujna na zagrebačkome jezeru Bundek održat će se i Rujanfest, kulturno-zabavna manifestacija nastala po uzoru na glasoviti minhenski Oktoberfest. U 7 festivalskih dana Bundek će zasigurno postati nezaobilazno odredište za brojne ljubitelja piva, zabave ali i gastronomije jer će manifestacija predstaviti tradicionalna jela svih hrvatskih regija.

Rujanfest svoja vrata otvara u srijedu 24. rujna, a svečano otvaranje označit će nastup Novih fosila, možda „najzagrebačkijeg“ banda, ali i glazbenog branda čiji su članovi i kasnijim solističkim karijerama obilježili hrvatsku zabavnu glazbu. Kako bi program na najbolji način privukao i zabavio publiku od 9 do 99 godina, organizatori – Grad Zagreb, Koncertna direkcija Zagreb i tvrtka Fest koja već godinama organizira Karlovačke dane piva – najavljuju program u čak 8 šatora i na trima glavnim pozornicama kako bi svi, neovisno o glazbenim preferencijama, mogli uživati u više od 20 vrsta piva i bogatoj kulinarskoj ponudi koja će biti predstavljena u zasebnim tematskim šatorima: Kontinentalna Hrvatska, Konoba Dalmacija, Istra-Lika i Slavonska kuća.

U preostala će se četiri šatora smjestiti tematski glazbeni programi: etno, rock & urban music, el. & techno stage, te šator s mješavinom popularne narodne i zabavne glazbe. Na 15 degustacijskih štandova u šatoru Hrvatskoga sela posjetiteljima će biti ponuđena tradicionalna gastronomska ponuda hrvatskog sela uz svakodnevne degustacije kulena, sira, vina, rakije i pršuta...



Od Novih fosila i Luke Nižetića do Bijeloga dugmeta, Kubizma i Kočani orkestra
Gustafi, Klapa maslina, Slavonske lole, Mate Bulić, Maja Šuput, Jole, Balašević tribute band uz zabavnom dijelu, te Majke, Crvena jabuka, Dino Merlin, Ramirez, Soulfingers u rock&pop dijelu programa, samo su neki od popularnih izvođača najrazličitijih žanrova koji će nastupati na Rujanfestu. Nastupi Novih fosila i Bijelog dugmeta te Dine Merlina zasigurno će izazvati navalu emocija i prisjećanje na mlade dane brojnih Zagrepčana. Prvi će put kod nas na trima pozornicama istodobno zasvirati glazbenici različitih profila.

Uz estradne zvijezde svake večeri nastupit će i manji sastavi kao i kulturno umjetnička društva, zborovi i klape, koji će posjetitelje zabavljati prije i poslije koncertnog dijela. Zabavni program počinje svake večeri od 20 sati i traje do 1 sat iz ponoći, odnosno do 2 sata petkom i subotom. Tematski šatori otvarat će se već u 11 sati i radit će do završetka glazbenoga dijela programa.

Najveći zabavni park u Hrvatskoj
Kako bi što bolje dočarali uzavrelu atmosferu Oktoberfesta, organizatori su predvidjeli postavljanje do sada najvećega zabavnog parka u Hrvatskoj. Na više od 7.000m2, lunapark Madi će predstaviti preko 40 sprava: „rendžera“, simulatora, rodea i vrtuljaka. Dok će roditelji degustirati kulinarske specijalitete i pivske brandove ili podizati razinu adrenalina u zabavnome parku, za najmlađe će biti organiziran „dječji kutak“ uz nastupe dječjih kazališnih skupina, mađioničara i klaunova. U suradnji s udrugom artista organiziran je dio programa uličnih izvođača, artista, žonglera i hodača na štulama.



U slučaju kiše, pod šatorima mjesta za 20.000 posjetitelja

Organizatori su računali i na varljive rujanske dane pa će svoj zaklon od kiše i hladnoga vremena istovremeno moći potražiti 20.000 posjetitelja, čime prvo izdanje Rujanfesta ujedno postaje jedan od najvećih ovogodišnjih događaja u Hrvatskoj koje će barem jedanput obići gotovo 140.000 Zagrepčana i gostiju iz šire regije zagrebačkoga prstena.

Na otvorenome prostoru ispred šatora održat će se natjecanja „Kup Zagrepčana“ u pripremanju jela (čobanca, fiša, kotlovine i graha), zabavne aktivnosti za djecu i mlade, popratna ugostiteljska ponuda (kuhani i pečeni kukuruz, kokice, domaći sladoled...), a posebno iznenađenje priprema i Obrtnička komora koja će se predstaviti u šatoru tradicijskih obrta. (PR)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?