Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
08.11.2012. u 12:00

Zbog bogatog bankovnog računa mnogi su od njega okretali glavu. Nisu mu dali šansu da im se približi

 Ovo je vrijeme velikih promjena za Ameriku i molit ću se da predsjednik bude uspješan u vođenju naše nacije. Tim je riječima Mitt Romney u utorak navečer, nakon što je bilo jasno da Obama ima u rukama drugi mandat, započeo svoj “gubitnički” govor u Bostonu gdje je sve bilo spremno za njegovu veliku pobjedu u koju je iskreno vjerovao do zadnjeg trenutka. Razgovarao je prije toga s Obamom, čestitao mu i, po američkoj tradiciji, prvi se obratio naciji.

Kad je Mitt Romney rekao da je u izbornoj utrci dao sve od sebe, da je u tu životnu epizodu uložio sve svoje ljudske i političke snage, vjerujemo da je govorio istinu. Upravo je republikanski kandidat, kojemu su novinari prigovarali da živi monotono jer je mormon pa ne pije alkohol i kavu i ne puši, u kampanji pokazao puno više političke strasti od Obame i vjerojatno bi dobio više glasova da su birači imali šansu bolje ga upoznati. Zbog prefiksa pripadnika kontroverznog Tea pokreta Republikanske stranke i bogatog bankovnog računa mnogi su od njega okretali glavu ne dajući mu priliku da se približi, da ga saslušaju.

Romney se u izbornoj noći kad je trebalo puno hrabrosti za izlazak pred naciju i priznanje poraza, potvrdio kao pristojan političar i čovjek kojem je rodoljublje i interes nacije ispred svega jer je poručio da, nakon što se spuste zavjese izbornog teatra, republikanci i demokrati moraju zajedno raditi za dobrobit Amerike koju čeka težak put oporavka iz gospodarske krize. I nije Romney upao u predsjedničku utrku s neba, iznenada i nepripremljeno. Kad se pogleda njegovu obitelj, respektabilnu poslovnu karijeru, život bez ijedne privatne afere, tada se jednostavno zaključuje da je taj čovjek imao sve pretpostavke da se upusti i u najneizvjesniju avanturu svog života. Otac i majka su mu bili političari, osjećao je dužnost da nakon što je podigao petoricu sinova, zaradio dovoljno novca, naučio puno o poslovanju korporativne Amerike, preživio sve potrese unutar vlastite stranke, svoje vrijeme i znanje stavi na raspolaganje Americi. Nije uspio pobijediti, ali nije ni ponižen u izbornoj utakmici, osvojio je respektabilnu potporu naroda i svakako vratio malo sjaja Republikanskoj stranci koja i dalje ispašta grijehe Bushove vladavine.

Romney je najavio da se povlači iz političkog života izgubi li. Hoće li tu odluku promijeniti kad se “ohladi” nakon što se slegnu prvi osjećaji gubitništva i biti kandidat republikanaca na izborima 2016. brzo ćemo saznati. Romney je predsjedničkim izborima 2012. republikancima vratio ljudsko lice i potvrdio se kao respektabilan izazivač Baracka Obame, kojemu u vođenju ekonomije nedostaju upravo takvi ljudi.     

>>Sve o Obaminoj i Romneyjevoj utrci pratite u našoj specijalnoj rubrici Američki izbori

Komentara 2

CV
crna vrana
13:47 08.11.2012.

Ma vidi ti naše Jureško -Kerinice, već drugi hvalospjev Mittu u roku par dana. Što je ona komentatorica VL-a ili aktivistica Republikanske stranke. Ono što je autorica članka propustila napisati ili je namjerno prešutjela je činjenica da Romney dobar dioo svog bogatstva drži u švicarskim bankama umjesto u američkim , što američki birači kandidatu za predsjednika naravno ne toleriraju. Toliko o rodoljublju Jadrankinog miljenika.

SH
songman_hr
15:25 08.11.2012.

Nevjerovatno koliko ovaj mali narod ima tumastih ljudi. Boli me k za Romnija i Obamu, jer kad se pocme o njima pisat meni a i vama stoko sitnog zuba bit će gore. Dal ijedan novinar more napravit pravu istrazivacku analizu hrvatskog pravosudja i nabrojat iste suce i njiove pomocnike koje bi trebalo pod hitno strpat u prdekanu jer ni nabukadonosor ne bi dozvolio ovakav nerad i javasluk u svom carstvu. Nedostatak zareza i inih gramatickih znakova spada u moju osobnu izračajnu slobodu prema javnostii!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?