Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blagdanske ljepote grada

Ovo je film koji je osvojio berlinski turistički festival

Advent u Zagrebu
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
11.03.2014.
u 11:55

Advent u Zagrebu promotivni je film Turističke zajednice Grada Zagreba koji je na festivalu turističkog filma Zlatna gradska vrata osvojio nagradu Master Award. Festival se održava u sklopu najvećega svjetskog turističkog sajma ITB

Na upravo završenom Međunarodnom festivalu turističkog filma Das goldene Stadttor (Zlatna gradska vrata), održanom u Berlinu uz najveći svjetski turistički sajam ITB, promotivni film "Advent u Zagrebu", autora Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ), osvojio je uglednu nagradu "Master Award".

Advent u Zagrebu nastao je, poručuju iz TZGZ-a, po njihovoj ideji, izvršni su mu producenti Miroslav Crnjaković (Karla d.o.o.) i Marko Maras (Studio Maras), a prikazuje zagrebačke vedute tijekom predbožićnog, adventskog razdoblja. Prizore grada i veselja njegovih građana prate melodije bečkoga valcera.

Ovogodišnji uspjeh drugi je zagrebačkih turističkih radnika na ovom velikom filmskom festivalu, jer je TZGZ 2011. za svoj film "Moonlight Sonata Zagreb" (Zagrebačka mjesečeva sonata) dobila prvu nagradu u kategoriji glazbenog videa.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

Sajam ITB u 48. izdanju ove je godine okupio 10.147 izlagača iz 189 zemalja.
- Turistička zajednica Grada Zagreba zadovoljna je ovim uspjehom, koji pokazuje da i struka, ne samo posjetitelji, prepoznaju odlike Zagreba i cijeni nagradu kao priznanje za trud i rad u promociji Zagreba - kazali su iz TZGZ-a, objaviviši odmah i da su lani gosti iz Njemačke bili u Zagrebu najbrojniji (50.387 dolazaka) i s najviše noćenja (88.566) od svih turista.

>>Advent u Zagrebu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije