Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čarobne priče

Izabrani najbolji lutkari na 46. PIF festivalu

Djeca u kazalištu
VL
15.09.2013.
u 11:30

Nakon šest uzbudljivih dana vrhunske glume, izvrsnih scenskih nastupa i čarobnih lutkarskih priča, između dvanaest svjetskih kazališta izabrani su najbolji lutkarski majstori a prestižni smo festival pozdravili do sljedeće godine.

Izabrani su pobjednici 46. PIF festivala! Brojni autori i glumci iz Kine, Rusije, Poljske, Češke, Slovenije, Srbije i Hrvatske proteklih su dana oživjeli lutke i poigrali se čarobnim pričama na prestižnom, 46. PIF festivalu. Nakon šest uzbudljivih dana vrhunske glume, izvrsnih scenskih nastupa, i nezaboravnih lutkarskih priča izabrani su najbolji lutkarski majstori, a uspješni smo festival pozdravili do sljedeće, još uspješnije godine.

Nagradu za najbolju predstavu cijenjeni međunarodni žiri dodijelio je lutkarima Regionalnog kazališta Kostroma iz Rusije za impresivnu izvedbu predstave Medvjed, dok je prvo mjesto u odabiru dječjeg žirija pripalo Gradskom kazalištu Zorin Dom iz Karlovca i njihovoj uzbudljivoj predstavi Još si zelen.

Osim vrhunskih lutkarskih predstava, u proteklih nekoliko dana otvorene su izložbe dječjih radova, brojne lutkarske radionice i promocije knjiga. Šarene i vesele lutke kao iz mašte, klaunovi i cirkusanti, oduševljavali su brojne znatiželjnike i uveseljavali najmlađe koji su iskoristili trenutak kako bi porazgovarali sa svojim omiljenim likovima iz bajki.

46. PIF festival posjetilo je više od sedam tisuća gostiju, a svi oni koji nisu imali prilike uživati u ovogodišnjem festivalu, mogu nam se pridružiti sljedeće godine. Šarene lutke, čarobne priče i neodoljivi likovi iz bajki ponovo će zavladati Zagrebom, a 47. PIF festival bez sumnje će steći tisuće novih poklonika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije