Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nogometaš godine

Luka, Mandžukić, Srna... u najprestižnijem izboru

Darijo Srna, Mario Mandzukić (1)
Goran Stanzl/PIXSELL
17.12.2012.
u 12:00

Godinama je taj izbor najrelevantniji u državi, rezultati se prenose u svijet, igračima je naša nagrada posebna čast

Mamić i Štimac su se u 2012. godini pomirili, Šuker je jednoglasno postao predsjednik HNS-a, a Vlatko Marković ipak nije otišao kada je sam to odlučio kako je godinama najavljivao. Dinamo je osvojio bod u Ligi prvaka, naravno i promijenio trenera. Hajduk se gotovo ugasio, ali pod pritiskom Torcide grad je ipak postao jamac za kredit i muke po majstoru s mora se nastavljaju. Ministar Željko Jovanović nije uspio pronaći deratizacijska sredstva kako bi “očistio močvaru”. Luka Modrić nakon “Santa Barbare” potpisao je za Real. Nogometaši naše prve lige su na rubu gladi, države se to ne tiče...

U Hrvatskoj 11 pobjednika

Večernji list, pak, spušta zastor nad nogometnom 2012. tradicionalnim izborom najboljeg nogometaša i nogometne nade. Ušli smo u peto desetljeće izbora. Ideolog je traganja za najboljim nogometašem Darko Draženović, dugogodišnji urednik sportske rubrike Večernjeg lista te jedan od najboljih sportskih novinara u povijesti. Taj je izbor s godinama postao najrelevantniji u državi, izbor koji će prenijeti nogometni svijet.

Kada bismo ga podijelili na razdoblje od 1972. do 1990. i od 1990. do 2012., jer birali smo najbolje nogometaše u obje države, doista Večernjak može biti ponosan na imena koja su završavala kao pobjednici. Za one malo starije čitatelje evo idealne jedanaestorice do 1990. godine: Enver Marić – Velimir Zajec, Ivica Buljan, Dražen Mužinić – Ivan Gudelj, Marko Mlinarić, Blaž Slišković, Dragan Stojković, Safet Sušić – Vladimir Petrović, Ivica Šurjak. Od 1990. godine do danas imali smo samo 11 pobjednika: Stipe Pletikosa, Igor Tudor, Nenad Bjelica, Robert Prosinečki, Zvonimir Boban, Luka Modrić, Davor Šuker, Dado Pršo, Alen Bokšić, Eduardo da Silva i Ivica Olić.

Ne postoji velikan koji nije upisao svoje ime na Sikiričina “Pobjednika”, a bit će zanimljivo vidjeti hoćemo li dobiti novog pobjednika ili će Modrić obraniti naslov i približiti se šesterostrukom pobjedniku Šukeru. Odlučit će žiri sastavljen, kao i uvijek, od bivših reprezentativaca: Tonči Gabrić, Robert Kovač, Mario Tokić, Goran Sablić, Josip Kuže, Igor Bišćan, Niko Kovač, Robert Špehar, Marijan Čerček, Tomo Šokota i Ivica Mornar.

Škole rade vrlo dobro

Večernji list 18. put bira i nadu godine, najboljeg mladog nogometaša. Bila je ovo godina u kojoj su se pojavili Josip Radošević kojeg je Igor Štimac pozvao u A-reprezentaciju, kasnije Alen Halilović, niz Hajdukovih mladih igrača, Lokomotivinih. To je i potvrda da unatoč teškim uvjetima treneri u hrvatskim klubovima, odnosno omladinskim školama rade kvalitetno. Od ove smo godine u ovaj izbor uveli novinu, naime svi igrači do 21 godine, bez obzira na to imaju li nastup za A-reprezentaciju ili nemaju, dolaze u obzir za ovu nagradu.

 

Komentara 1

YA
yan
13:04 17.12.2012.

Da, da tu nema dileme , svakako proglasiti Modriča za naj-igrača , ako ne zbog igre onda zbog ogromnog transfera plačenog za istog , uostalom ima on čak i dva-tri dobra dodavanja po utakmici ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije