Povratak na članak

Radman je simbol SFRJ, ne Microsofta

Goran Radman bio je predsjednik Saveza socijalističke omladine Jugoslavije i nakon što je Veseli Diktator umro, nastavio je primati Titovu štafetu
Objava 11. rujna 2012. 559 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 144
 • praseca gripa:

  Kako su uznapredovali,jednog dana ce samo objelodanit da nam je Beograd centar,da se za sve odsad treba obracat nadredjenoj "braci" u Srbiji.

  14:27 11. 9. 2012.
 • kontras:

  Još jedan tipičan članak josipa pavičića: zajedljiv, kompleksaški i nadasve nedovoljno istinit. nikako da čovjek napravi neki pomak.

  14:30 11. 9. 2012.
 • melkior007:

  Goran Radman je bio vrlo rigidni predsjednik SSOJ, a pod čudnim okolnostima se zaposlio u vrijeme domovinskg rata u računalnoj industriji u inozemstvu, iako je po struci dipl. politolog i imao je valjda iskustva sa spectrumom ili comodore 64 , ... prikaži još! kada je igrao igrice na računalu. Ali sada to skriva kao zmija noge, iako nemamo baš svi tako kratko pamćenje.

  14:32 11. 9. 2012.
 • chemica:

  Najte baljezgati, prosim lepo. Radman je doveo Microsoft u Jugoslaviju još u osamdesetima. Bill Gates je čuo da je Radman nosio štafetu pa mu je zato dao posao. Da, sigurno je tako bilo. Da, Radman je sam prevodio i prepisivao ... prikaži još! programski kod Microsoftovih programa. Vrlo mudra misao. Šefovi su, naime, osobe koje sav posao obavljaju same. Sami kuhaju kavu, sami rade ama baš sve poslove...Ima bedaka na ovom svijetu, ima! Neupućenih u organizaciju poslovnih procesa, ali nije ništa manje smiješno.

  14:40 11. 9. 2012.
 • mikrogrizzly:

  Zasluga hrv. podružnice Microsofta je što je software preskup u Hrvatskoj.. U RH se retail pakovanja softwarea mogu kupiti samo po cijenama 2-3 tisuće kn (op. sustav ili Office koji je još i skuplji), a tržištem dominiraju tzv. OEM primjerci ... prikaži još! softwarea za jednokratnu instalaciju po cijenama koje su nešto niže (npr. 1-1,5 tisuća kn). U SAD su to cijene retail (prenosivog) softwarea - kod nas pak se dobije OEM verzija, koja striktno duhu propisa i ne smije biti prodavana u trgovinama. OEM je privilegija sastavljača računala. Međutim, za Radmana se uobličio takav stav da Hrvati ne zaslužuju bolje za svoj novac nego OEM verziju koja je crkveno vjenčana za dotičan PC kad se jednom aktivira. Potrošni jednokratni software nam podvaljuju po cijenama po kojima Ameri kupuju retail (box) pakovanje gdje je kupac kralj i može se prenositi s PC na PC. Inače, Microsoft Hrvatska ima veze s globalnim uspjehom Microsofta kao i Albanija s Intel procesorima.

  12:30 11. 9. 2012.
 • mikrogrizzly:

  I u tekstu manjka da je glavni crimen dotičnog što je veoma loše, u nekoliko navrata, zborio o Milanoviću i njegovim sposobnostima. I to će ga skupo koštati u nasrtaju na HRT fotelju, ne pomaže tu ni Microsoft. Nek priupita ... prikaži još! Željku Antunović o Milanoviću kao osvetoljupcu, npr.

  12:31 11. 9. 2012.
 • -obrisani-:

  Bravo Pavicicu. Dobro da nisi iskopao i to da je dobio nagradu Sedam sekretara SKOJ-a za odlican uspjeh u svim razredima srednje skole. To bi ga jos vise diskreditiralo.

  12:31 11. 9. 2012.
 • Boris Markovic:

  @mikrogrizzly: Sta si ocekivao? Sta vazi za Apolona, ne vazi za vola.

  12:35 11. 9. 2012.
 • građanin123:

  Za izbor ravnatelja će svi dobiti ključno pitanje: Ako Vam novinar i urednik predlože da se napravi emisija o funkcioniranju pravne države kroz praćenje privatizacijskog kriminala koji je još u tijeku, a o kojem 'nije lijepo pisati i pričati' jer ... prikaži još!r su unutra ugledna gospoda i bankari, šta ćete reći novinaru, uredniku? A rezervno pitanje je: Šta mislite zbog čega državna televizija prije to nije radila? I onda će se odgovori zapečatiti, a kandidat s najboljim odgovorima će postati ravnatelj. I to je to! (Otok znanja - H.Koločep)

  12:43 11. 9. 2012.
 • velikazmija:

  molim ne brisati ja pišem što mislim --imam li pravo na to nemam jer će se i tako povući za neko vrijeme a tako je od kad nam pravednik novi vodi zemlju - radman je partijski potrčko ko i svi ... prikaži još!i svi partija ih obrazuje i postavlja i smijenjuje i nagrađuje čak i više napreduje što ga se više smijenjuje zašto uvijek na bolje plaćen posao a odgovornost nikakva samo provodi politiku stranke i to je sve jeli za to treba škola i biografija -- po meni to je sporedno --

  12:53 11. 9. 2012.
 • Boris Markovic:

  U mom postu koji je izbrisan napisao sam afirmativno o SFRJ. Da li je to protiv pravila komentarisanja u Vecernjaku?

  12:57 11. 9. 2012.
 • tcunami021:

  @mikrogrizzly Još bi samo dodao kako se Microsoft Hrvatska pretvorio u običnu trgovinu. Pogledajte samo što su Srbi napravili s Microsoftom - imaju centar za istraživanje, inkubatore. Dobro, s obzirom na biografiju dotičnog nije ni čudo što se za Hrvatsku ... prikaži još!u nije potrudio malo više...

  12:58 11. 9. 2012.
 • šimuka:

  Za Broznog kažu ,da je i umro vedar i nasmijan,zato mi se sviđa ovaj Pavičićev nadimak za dotičnog,Veseli Diktator,a glede ovog nosača štafete,u demokratskom društvu oni bi odavno dobili crveni karton,oliti bili nogirani pristojnosti radi .Esad zašto to mi nismo ... prikaži još! ,to je drugo pitanje,vjerojatno zbog tog jer Brozni zaista u hrvatskoj,nažalost,živi vječno.

  13:11 11. 9. 2012.
 • mravac8:

  Tako je ! Slažem se ! Radman je simbol SFRJ ! I kao takvog ga je Microsoft godinama držao na rukovodećim položajima ! Fuuuuuuj, Microsoft, jugonostalgičari jedni, fuuuuj !!!!!!!

  13:16 11. 9. 2012.
 • omer:

  Ako je interes da HRT posluje kako treba prvo i najvažnije bez gubitaka, drugo s kvalitetnim programima i ljudima, onda se pitam dali za takvu funkciju traba stručnjak iz te branše ili politički podoban kadar, kakvi su do sada bili ... prikaži još!i na toj funkciji, a rezultat njihovog rada je srozan HTV, do dna tako da je čak treća tv-kuća u Hrvatskoj. Podobni ravnatelji tipa Vrdoljak, Galić, Popovac su pokazali kako najlakše uništiti nekad respektabilnu tv kuću, pa zašto onda ne dovesti Radmana kao stručnjaka, ane kao primaolca štafete, jer u svjetu je cjenjen u tom poslu.

  13:19 11. 9. 2012.
 • Avatar Gump, Forrest
  Gump, Forrest:

  Radman, Majetić... kakvi su sve bili na čelu Microsofta Hrvatska nije ni čudo da se Bill Gates povukao

  13:26 11. 9. 2012.
 • velikazmija:

  a knežević je vodio dobro --strašno radman je knežević u malom odnosno niast i nacija I PARTIJA --

  13:41 11. 9. 2012.
 • vatoka:

  Unaprijed se radujem slijedećem članku istog autora, očekujem njegov žučan pamflet protiv Microsofta.

  13:49 11. 9. 2012.
 • Vladimir@:

  Pa Radman je bil' direktor TVZ od 1987 do 1991.g. kada je u isto vrijeme Knežević bil' generalni.

  13:52 11. 9. 2012.
 • dobravečerhr:

  Lustracijo, lijepa li si... pravedna i poželjna si... gdje si?...

  14:24 11. 9. 2012.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.