Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agencija za promicanje izvoza i ulaganja

Prvi put dodijeljene nagrade 'Ulagač godine'

ulagac-txt.jpg
Arhivska fotografija
27.10.2008.
u 10:34

S ciljem promicanja i poticanja novih ulaganja koja su prvenstveno izvozno orijentirana, donose višu dodanu vrijednost, stvaraju nova radna mjesta i potiču razvoj manje razvijenih dijelova naše zemlje danas je prvi put dodijeljena nagrada "Ulagač godine".

U projektu koji se pripremao šest mjeseci u organizaciji Agencije za promicanje izvoza i ulaganja nagrade su dodijeljene u pet kategorija. U kategoriji novo ulaganje godine nagradu je odnijela riječka farmaceutska tvrtka Jadran Galenski laboratorij. U kategoriji ulaganja s najvećim brojem zaposlenih titulu je ponijela austrijska tvrtka Boxmark.

Nagrada se dodjeljivala i u kategoriji najinovativnijeg poduzeća, za što je nagradu odnijela kanadska tvrtka Caristrap, "greenfield" investicija u Mihovljanima. U kategoriji ulaganja u manje razvijeno područje Republike Hrvatske najbolji ulagač bio je Knauf.

U kategoriji jedinica lokalne samouprave za uspješnost na području privlačenja ulaganja nagradu je osvojio grad Prelog iz Međimurske županije.

Želite prijaviti greške?