Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.01.2017. u 14:30

Budući studenti će na hrvatskim medijskim visokim učilištima proučavati aktualnog silvestarskog Frankensteina kao primjer kako emisija javne televizije nikako ne bi smjela izgledati.

Hrvatska televizija u novogodišnjoj je noći zakoračila još dublje u bezdan. Znamo da je trenutno ta javna institucija obezglavljena, da ima privremeno vodstvo, ali da su njene stručne unutarnje kočnice i kriteriji pali toliko nisko, to ipak nitko nije mogao niti sanjati do gledanja HRT-ovog novogodišnjeg programa koji je u zamisli i izvedbi bio neviđeno veličanje trasha. Mislim da će budući studenti na hrvatskim medijskim visokim učilištima proučavati aktualnog silvestarskog Frankensteina kao primjer kako emisija javne televizije nikako ne bi smjela izgledati.

Naravno, nisu krivi izvođači, mahom glazbeni koji su ugurani u trosatni program na HRT-ovom prvom programu. Kriva je bezidejna urednička kasta sa svim svojim političkim podržavateljima i podupirateljima koja nemilice troši novac svojih zlosretnih pretplatnika od kojih svima baš najveći ideal u životu nisu one cjelonoćne emisije na komercijalnim televizijama u kojima gledamo kako se narod zabavlja po nekim čudnim dvoranama plešući na novokomponiranu kuruzu. Već duže vrijeme u gotovo svim emisijama hrvatske javne televizije osjeća se drastičan pad standarda, gubitak uravnoteženosti i mjere, potreba političke novinarske pješadije da gledateljima nametne samo jedan pogled na svijet i događaje, agresivna propaganda ideoloških ridikula, promocija svakovrsne jeftinoće i umjetničke nekvalitete. Od toga imune nisu ostale čak niti emisije kao što su to popularna i ležerna Dobro jutro Hrvatska, a o informativnim emisijama da se i ne priča. Očito netko ima za cilj potpuno uništiti urbanu i građansku jezgru HRT-a, koja baštini nasljeđe nekad najbolje televizije s ovih prostora.

Malo po malo uništavaju se čak i oni programi koji su iznjedreni relativno nedavno kako bi promovirali kulturu, sport i civilno društvo u njegovom totalitetu. Iz dana u dan i na HRT-u se prikazuje sve više reklama, ali i onih reklama najniže kvalitete koje su do sada bile rezervirane za komercijalne televizije u sitnim noćnim satima. Novinare voditelje tjera se da vode blesave razgovore s marketinškim djelatnicima tvrtki, iako njihove plaće ovise o TV pretplati koju plaćamo po sili zakona. Prekidaju se i serije kako bi se emitirali blokovi reklama.

Doista ne znam što rade dobro plaćeni kontrolori i regulatori televizijskog biznisa u Hrvatskoj? Program se već mjesecima slaže zbrda zdola. Nema uhodane programske sheme, nema kontinuiteta, ima samo primitivizma i plitkoće koliko ti srce želi. Uz takav program, ne treba nam nikakvo Programsko vijeće HRT-a koje očito nije zaradilo niti za čašu vode iz Bandićevog vodovoda. Ne treba nam niti nova medijska strategija koju najavljuje Ministarstvo kulture. Uz ovakav prostački tretman kakvog je u novogodišnjoj noći na HRT-u imao hrvatski jezik, ne treba nam niti obrazovni sustav. Ajmo svi u cajke. Isplativije je.

Komentara 1

MR
MrkiMedo
11:23 04.01.2017.

Ne znam da li je ovakav komentar zavrijedio cjelokupan program HRT-a, ali novogodisnji program u svakom slucaju jest.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije