Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
irina čulinović

U fazi sam kad volim sebe i nikad nisam bila sretnija

 Irina Čulinović
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/2
17.05.2014.
u 17:00

Polufinalistica Celebrity Masterchefa i radijska voditeljica otkriva zašto će se njezin restoran zvati KA-KA, zašto njezini prijatelji misle da ima poremećaj, pa čak i dijagnozu i je li zaljubljena

Jedna od najsimpatičnijih, ali i najspretnijih polufinalistica showa Celebrtiy Masterchef zasigurno je radijska voditeljica te osnivačica portala Ordinacija.hr Irina Čulinović. Svojom spontanošću osvojila je gledatelje, svojim jelima žiri, a nas je razoružala svojim smislom za humor.

Imate odličnu uzlaznu putanju u Masterchefu. Koju biste ocjenu dali sami sebi?

– Sebe je uvijek najteže ocjenjivati, posebno ako uđete u moju glavu, a u njoj netko uvijek viče "više, jače, bolje". Redovito sama sebi tražim propuste do najsitnijih detalja pa vjerujem kako bih bila gori ocjenjivački sud od onoga koji je predstavljao naš utjecajni žiri. Vjerojatno bih si zapela nogom u rit na temi kolača.

Pobrali ste simpatije komentarima u kojima sami sebe nerijetko "pljujete". Jeste li inače kritični prema sebi?

– To mi je baš simpa, hvala! Uživam u samokritici, to je sfera u kojoj se najsigurnije osjećam, volim se sprdati na svoj račun, ali i na račun drugih, no ti "drugi" pripadaju najintimnijem krugu onih koji mi to neće zamjeriti. Humor je moj najegzotičniji začin u životu i kuhinji.

Domaći pripravci za peglanje lica

Mnogi poznati maštaju o tome da imaju svoj restoran na moru. Spadate li i vi u tu kategoriju?

– Oh, da! Maštam već godinama o tome kako ću ostarjeti na moru, okružena prijateljima i unucima u restoranu koji se zove KA–KA. Znam, ime nije "apetitlih", ali odavno sam odlučila kako će se moj restoran zvati po prvim slogovima koje je izgovorio moj sin Karlo. Sanjam kako ću do zadnjih minuta života kuhati, usrećujući punim tanjurima ljude koje volim.

Što vas u kuhinji najviše živcira?

– Kolače radim uz tešku ucjenu i nagovor s 15 recepata iz svih izvora i, tragično, sedam od 10 ih završi u kanti. Ne znam zašto kolače pečem kao da sam imala lobotomiju i slomila obje ruke, ali tako je. U danima prije Božića iz moje se kuće dimi crni dim, histerična žena vrišti, plače i pije.

Djelujete dosta živahno, kao da ste stalno u nekom pogonu. Je li dojam točan?

– Potencijalno imam neki poremećaj, moji bližnji vjeruju i dijagnozu, no načelno ja sam jedna pitoma žena koja ima sreću život doživljavati neopterećeno, duboko vjerujući kako svaka, pa i najteža situacija u sebi krije povod za vic. Proizvođač sam događaja, energije i, želim vjerovati, smijeha, ali sam duboko u sebi mirna, zadovoljna i na prvome mjestu – mama. To me čini sretnom. Mislim da je to ono što ste vidjeli. Ja sam jednostavno, sretna.

Polako se bližite 40. rođendanu. Jeste li jedna od onih dama koja s bojaznošću, pa čak i nelagodom izgovara tu brojku?

– Koliko?! Odbijam pogledati u osobnu i vjerujem kako ste nešto krivo izračunali. Moji se rođendani još slave s 3... i tako će biti još dugo, dugo vremena. Godine me ne opterećuju jer vjerujem kako svaki komadić života nosi svoju čar. Iskreno se veselim i godinama u kojima ću čuvati svoje unuke. U međuvremenu proučavam domaće pripravke za peglanje lica, ubijanje celulita i dizanje grudi, ali to je samo zato da bolje ispadnem na fotografijama uz sina.

Imate osmogodišnjeg sina Karla. Kako biste se opisali kao mama?

– Skromno, bolje nema. Realistično, opalim si šamar svaku večer prije spavanja jer svoju majčinsku ulogu stalno preispitujem. Naš se odnos temelji na kantama ljubavi kojima se svakodnevno zalijevamo, dopuštenim glupostima koje su uobičajeno zabranjene, spontanim izletima, izmišljenim igrama, isprepletenim tijelima u noći u sredini kojih je i jedno pseće. Karlo je moj broj jedan. Svi i sve ostalo ide poslije njega.

Bolest više nije dio njezina života

Priželjkujete li imati još jedno, dvoje... djece?

– Mooože, ako preskočimo devetomjesečno nošenje, dojenje, insomniju, minus na tekućem zbog pelena i ostalih sitnica. Emotivno, nedostaje mi kći s kojom bih motala sarme, ali sumnjam kako ću to realizirati u ovom životu.

U sklopu Masterchefa izjavili ste da se nikada nećete udati ako se osramotite kuhajući. Vjerujete li da ljubav ide kroz želudac?

– Apsolutno! Zna mi malo kose otpasti kad žena kaže da ne voli kuhati pa ne kuha, možda svatko ne uživa u kuhanju jednako, ali ja zaista osjećam ljubav i zahvalnost u djetetovim očima kad se za njega svaki dan na tanjuru servira nešto toplo, skuhano s ljubavlju. Imamo svakodnevni ritual za stolom, navikavam ga na lijepo dekoriran tanjur i stol, razgovor o tome kako nam je protekao dan. Mi znamo uživati za stolom.

A što je uopće sa situacijom oko udaje? Kakav je vaš ljubavni status?

– Brak je u našem društvu poremećen pojam koji ne doživljava svatko jednako. Za mene brak nije onaj iz krivih motiva, lažnih osmijeha, namontiranih poza. Za mene je život na prvome mjestu, sloboda i istinsko poštovanje sebe prije svega. Mislim da je važnije naučiti voljeti sebe pa tek onda drugoga. Upravo sam u toj fazi, nikad sretnija.

Prije nekoliko godina dijagnosticiran vam je melanom. Kako ste danas?

– Osjećam se odlično, zdrava sam žena i ne želim misliti drugačije. Melanom sam otkrila na vrijeme i on nije dio moje svakodnevice, no svjesnost o odgovornom ponašanju na suncu postala je moj stil života. O melanomu se u mojoj obitelji ne govori, ne spominju ga moje prijateljice, Karlo ni ne zna da sam ga imala, s druge strane, u medijima sam često govorila o štetnosti prekomjernog izlaganja suncu, sudjelovala u raznim akcijama...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije