Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.06.2016. u 09:00

Živi zid bez Sinčića bio bi samo još jedna od stotinjak nebitnih stranaka

Što se to “bijeli” u Živom zidu, gori zelenoj koju je sagradio Ivan Vilibor Sinčić? Je li u ovoj političkoj stranci naglo narasla potreba za demokratizacijom ili su dušmani sa strane počeli rovariti protiv Vilibora zato što se panično boje njegove popularnosti i neovisnosti? Teško pitanje i za astrologa pa kako onda ne bi bilo i za novinara koji provjereno nije vidovit.

Međutim, sudeći po našoj političkoj praksi u posljednjih 25 godina, bilo bi vrlo čudno da se ovaj proces u Živom zidu odvija sam od sebe. Vjerojatnije je da je dobio blagi poguranac sa strane. Hrvatska društvena i politička elita nevoljko gledaju na “uljeze”. Pogotovo kada su tako veliki ulozi u igri. Nije riječ samo o goloj vlasti nego i o sudbini velikog bogatstva koje su poput hrčka stavljali u tajne sefove i šifrirane račune. Stoga velike interese za “preslagivanje” u Živom zidu pokazuju dvije naše najveće političke stranke, ali i predstavnici krupnog kapitala koji ne gleda s odobravanjem na Sinčićevu politiku. Nikako ne tvrdimo da oni stoje iz ovih akcija, ali im odgovara bezvlašće i sukobi u Živom zidu.

Komešanje u Živom zidu odgovara i Mostu. No, uvjereni su da se on kao nova i demokratska snaga ne služi starim metodama. Uostalom, na prošlim izborima bilo je pokušaja da se i u Most ubace ljudi koji ne žele promjene. Slične su se stvari događale i s drugim “uljezima” koji su se usudili tražiti malo radikalnija rješenja. Kako god bilo, opet su se preračunale “mračne sile” koje žele Viliborovo rušenje. Živi zid je u naletu, a za to je najzaslužniji Sinčić koji je postao najprepoznatljivije lice ove osebujne stranke. Birači su očito honorirali njegovo načelno držanje u Saboru gdje u ovih šest mjeseci nije napravio nijednu ozbiljnu grešku. Živi zid bez Sinčića bio bi samo još jedna od stotinjak nebitnih stranaka.

Komentara 2

ŽB
žbaki
13:08 21.06.2016.

vodi ga kući

DU
Deleted user
12:43 21.06.2016.

Počelo je sa Aleksandrom Kolarić koja je izjavila da su oni anarhisti, to je podržao dragi nam Ratko Čačić, a svojih nekoliko riječi protiv njih dodao je i Goran Beusan Ritemberg ili kako se već zove i lavina se polakoko zakotrljala. Koga će sve pomesti tko zna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije