Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.12.2018. u 12:35

Cijeli je život J. Bušić posvetila Hrvatskoj, ali je ipak nedostojna predavanja o spremnosti na žrtvu!?

Subota 24. studenoga

Svojte se zapošljavaju, deseci tisuća iseljavaju

Dobro obaviješteni kažu da u godinama u kojima je Andrej Plenković već bio ime a još nije bio premijer na visoke dužnosti nije imenovan nitko od njegove rodbine, svojte ili iz kumstava. Otkad je predsjednik Vlade, njegov vjenčani kum i dvoje najbližih rođaka dobili su vrlo značajna i unosna upravljačka i veleposlanička mjesta. Plenković je saborskog zastupnika Bulja, koji ga je prijavio Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa, izvrijeđao, i tako još jednom bahatost podastro javnosti kao svoj najjači argument.

Boli ga ona stvar što je usporen rast BDP-a, i to, kako pišu mediji, “zbog pada industrijske proizvodnje i usporavanja rasta turizma”, te što smo po pokazateljima iz Bruxellesa na dnu ili pri dnu gospodarskih i drugih ljestvica Europske unije. Puno mu je važnije da se gazdama iz EU dodvori prihvaćanjem nastranih i za zemlju opasnih sporazuma a da u zemlji sačuva kult nedodirljiva samodršca, “ljubičice bijele” koju svaki dan njeguju i zalijevaju Jandroković, Kuščević, Bačić... Njegovu sramotnom i nezapamćenom nepotizmu dodajte povlastice koje koriste tisuće Plenkovića na svim razinama vlasti u zemlji i dobit ćete Hrvatsku u kojoj se rodbina, svojta, kumovi, prijatelji i stranački kadrovi zapošljavaju dok se deseci tisuća iseljavaju.

Nedjelja 25. studenoga

Da nam je barem izvoz uspješan kao sportaši...

Francuski predsjednik Macron nedavno je izjavio kako “Zagreb i Pariz imaju odlične odnose i da se tek ponekad – u sportu, nađu na suprotnim stranama”. Zna on da smo na suprotnim stranama i po utjecaju i moći u EU. I po podložnosti Hrvatske kao kolonije moćnim zamljama EU i njihovu kapitalu, a među njima je i Francuska. Ti moćnici su nam pokupovali 95 posto banaka i neke velike strateške tvrtke, preko uvoznog lobija uništavaju nam proizvodnju kako bismo uvozili njihovu robu, nameću nam konvencije i sporazume, pozivaju na odgovornost za “prijestupe” koje sami naveliko čine (suradnja s Rusijom, prozivanje za nacionalizam i rasizam koji u njih cvatu...), ali nam u sportu ne mogu diktirati kako bi htjeli. Bože, kako bismo bili sretni da su ove godine bar djelomice industrijska proizvodnja i izvoz bili tako uspješni kao sportaši! Prvaci svijeta u tenisu, doprvaci u nogometu (prvi i četvrti sport u svijetu po popularnosti!!!), uspjesi Sandre Perković, Tina Srbića, braće Sinković i podosta drugih sportaša... to je velika sportska Hrvatska čije nas vodstvo svojom nesposobnošću i sluganstvom drži u zapećku Europe i svijeta a sportaši talentom i suverenošću na vrhu.

Ponedjeljak 26. studenoga

Roboti na vlasti, roboti u oporbi. Za svemir spremni!

Neki bi cinik mogao reći kako država ima pravo što poznatoj zvjezdarnici u Višnjanu koju vodi astronom Korado Korlević ne daje ni kune. Jer, eto, i on navješćuje – “Civilizacija je pri kraju”, pa čemu i Zvjezdarnica i njegova požrtvovnost i predanost kojom je vodi!? “Nema tehnološkog razvoja bez uništavanja prirode, a time i same civilizacije”, kaže Korlević. A ako očekujemo nekog iz svemira nisu to “organske civilizacije, možemo očekivati samo one strojne”. Pa samo strojevi i roboti, koji će razviti samosvijest, a ne organska bića, mogu putovati svemirom i u njemu živjeti.

Hrvati su se, čini se, za taj kraj civilizacije dobro pripremili. Počevši od vrha. Na čelu je izvršne vlasti robot Plenković konstruiran u Bruxellesu, besprijekorno obavlja sve zadatke za koje je napravljen. On pak sam ima robote u svojoj Vladi poput Kuščevića, u Saboru poput Jandrokovića i Bačića, koji bez greške izvršavaju njegovu volju ugrađenu u svoju bezličnost. Roboti su i Bernardić i njegovi protivnici te se sa strojnom pravilnošću ponavljaju njihovi zahtjevi – idi s čela stranke i njegov odgovor – idite vi u stranku materinu. Za svemir spremni!

Utorak 27. studenoga

Pučkoj pravobraniteljici puk bi oduzeo koncesiju

Televizijama koje su emitirale “Bujicu” Velimira Bujanca o migrantima zbog govora mržnje Vijeće za elekroničke medije nakratko je oduzelo koncesije. Kakav je to govor u kojem se na HTV-u Domovinski rat proglašava građanskim a da nitko i ne spomene oduzimanje koncesije? Govor ljubavi? Ali pod lijevom vlašću pocrvenjelog HDZ-a jedno je kad sotoniziraš migrante, koje treba ljubiti, pogotovo pred međunarodnom javnošću i bruxelleskim gazdama Banskih dvora, a drugo je kad vrijeđaš 15 tisuća žrtava brutalne srpske agresije, branitelje, heroje. Jer ubijati Hrvate i iste te Hrvate proglašavati krivcima – to je historijska navika.

To se može odnositi i na rečenicu na Facebooku Ivice Puljka – “Riješit ćemo se iz javnosti jednom zauvijek likova poput Bože (Petrova), Nine (Raspudića), Ivice (Šole) i sličnih likova iz polusvijeta – dodaci u zagradama moji)”. Tu likvidatorsku krvožednost nije primijetila pučka pravobraniteljica Lora Vidović kojoj se ukazuju nevidljivi ustaše. Smaknuti “ustašu”, Hrvata, domoljuba – to je za baštinike blajburških egzekutora običnost kao tamaniti nametnike. I premda šutnju pravobraniteljice na jednoj strani i gromoglasnost na drugoj ne bi poduprlo ni pet posto puka, ona je pučka! Puk bi joj, kao i Puljku, zacijelo oduzeo koncesiju.

Srijeda 28. studenoga

Vlast sluša portal komunističkih glavosječa

Malo tko u Hrvatskoj ne zna tko je vrsna književnica Julienne Bušić, Amerikanka, supruga pokojnog Zvonka, s kojim je cijeli život posvetila Hvatskoj i odležala duge godine zatvora. Kad je 1990. došla u Hrvatsku, među domoljubima je prihvaćena objeručke, a radila je kao suradnica dr. Franje Tuđmana u Uredu predsjednika. S puno poštovanja prema njoj se odnosi i književni milje, a jedina je hrvatska autorica koja je napisala roman o Vukovarkama silovanim u ratu. Osim za ekstremnije ljevičare, bila je i ostala neupitna i uvažavana.

Praizvedba predstave Tko je ubio Zvonka Bušića:

Julienne Bušić
1/31

Tek su se trebali pojaviti Andrej Plenković i njegova vlast, trebao se razotkriti novi, ljevičarski, sramotni HDZ koji više nimalo ne sliči na vodeću hrvatsku stranku iz devedesetih godina, pa da Julienne Bušić postane – zabranjena autorica. Jedan lijevi portal, što ga je pokrenuo jedan od posljednjih komunističkih glavosječa, pod naslovom “Konačno malo razuma...” piše kako se u knjižnici Srednje škole Vladimira Preloga trebalo održati njezino predavanje o spremnosti na žrtvu, ali je na intervenciju toga portala u mjerodavnom ministarstvu otkazano. Iz ministarstva im je odgovoreno “da su zatražili hitno očitovanje škole kako bi imali potpunu informaciju” a domalo je ravnatelj izvijestio da je predavanje otkazano. Od koje krvarine vlastodršci hrane svoju djecu!

Četvrtak 29. studenoga

Najveće stranke sve sličnije po ideologiji

Svađa u Saboru između nekih ministara iz koalicije i nekoliko zastupnika SDP-a podsjetila me na izjavu Zorana Milanovića da Plenković pripada zapravo liberalnoj struji SDP-a te ne zna što radi u HDZ-u. Ako su dvije najveće stranke sve sličnije po ideologiji, onda se ta sličnost samo uklapa u manje-više podjednake učinke koje su te dvije stranke imale u životu Hrvatske kad su od 2000. godine bile na vlasti. Ista rasprodaja nacionalnih bogatstava, isto sluganstvo prema Bruxellesu (i Haagu), isto zaostajanje gospodarstva, iseljavanje Hrvata, nepotizam i stranačka podobnost, isti nizak standard građana, nezaposlenost, rad bez plaće ili za bijedni minimalac... Pa su u pravu i ministri s jedne i Jovanović ili Maras s druge strane kad SDP i HDZ optužuju da su u nasljeđe ostavljali nepopravljivo stanje u zemlji. Jer doista su ga takvog jedni drugima ostavljali i – činili još gorim. Hrvatska zapravo već dvadesetak godina nema prave oporbe i tako je svejedno tko je na vlasti.

Petak 30. studenoga

Djetetu dati život, a 
ne mu ga oduzeti!

Približava se vrijeme do kojeg treba donijeti zakon o pobačaju, pa se i rasplamsavaju rasprave o toj temi. Liberalnom miljeu je sumnjivo što ministar Kujundžić zbog osjetljivosti zadatka taji imena ljudi koji pripremaju zakon, a i do iznemoglosti se ponavlja uvijek ista fraza zagovornika pobačaja o “pravu žene da raspolaže svojim tijelom”. Pa ako je to neoboriv argument, trebalo bi donijeti i zakon o samoubojstvu kojim bi se legaliziralo isto to pravo. I ako se priznaje pravo ženi da “raspolaže svojim tijelom”, zašto se to pravo ne bi priznalo i začetom djetetu koje se u majčinoj utrobi u raspolaganju sa svojim tijelom bori i raste s najvećom mogućom biološkom vitalnošću i voljom za život?!

Nisam za zabranu svakog pobačaja (kad je ugroženo zdravlje i život majke ili djeteta, i slično), uostalom, i u povijesti Katoličke crkve bilo je kolebanja, ali je nužno već zato što smo moralna bića imati i moralna mjerila. Kad je jedna siromašna vjernica koja je imala mnogo djece iznova zatrudnjela, došla je crkvenom autoritetu i zamolila ga da joj dopusti pobačaj, a on joj je odgovorio – imamo jednostavnije rješenje, ubijte najstarije dijete. To ju je potreslo, više joj pobačaj nije pao na pamet i rodila je još jednom. Dati djetetu život a ne mu ga oduzimati!

Pogledajte i video žustre rasprave Brune Esih i Andreja Plenkovića u Saboru:

Komentara 80

Avatar navijač
navijač
12:53 01.12.2018.

Četničko orjunaška klika vlada Hrvatskom.

KO
koraknaprijed
12:46 01.12.2018.

Udbaška posla.

KA
kapunjohan
13:14 01.12.2018.

Vraća se progon i represija nad drugčije mislećim , nekad je to bila riječ protiv partije ili nekog druga , šovinizam, rodoljublje -kao nacinalizam. Sad su kažu uveli demokraciju ali fali im ta represija nad drugčije mislećim, pa sad uvode pojam ,,govor mržnje,, za koji nitko nema točne definicije i pod tom sigtagmom možeš progoniti koga hoćeš. Vidljivo je,. da jednaka pravila ne važe za ,,lijeve,, i ,,desne,, govornike , lijevi mogu govoriti svašta i vrijeđati ali ne i ,,desni,,.Drugovi su ubacili u ,,rikverc,, a HDZ im obilato pomaže da bi zadržao vlast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije